Nätverket Livet i Motala. #1 2022.

Livet i Motalas nyhetsbrev

En viktig del i att profilera Motala är att tydligt kunna visa upp vårt erbjudande för omvärlden. Nätverket "Livet i Motala" bildades 2010 och består idag av aktörer som fastighetsägare, husleverantörer, banker, mäklare och försäkringsbolag. Gruppens främsta syfte är att profilera Motala som inflyttnings- och bostadsort med hjälp av investeringar i gemensamma kampanjer och marknadsaktiviteter.

Detta nyhetsbrev är exempel på en sådan aktivitet, här kommer du kunna ta del av det senaste som händer på bostadsmarknaden i Motala kommun.

Utveckling exploatering

CHRISTINE STAFSTRÖM INFORMERAR

Under våren har arbete pågått och pågår med flera detaljplaner som möjliggör både för bostäder och verksamheter. Efterfrågan på villatomter är fortsatt hög och efter uppdatering av tomtkön har vi nu 545 st registrerade i juni månad.
 
Arbete med ny översiktsplan för Motala kommun har pågått i flera år och nu har den antagits av kommunfullmäktige den 7 juni. Översiktsplanen blir helt digital och möjliggör för kompletteringar under mandatperioder, så kallad kontinuerlig översiktsplanering.

Femårsjubilerande Skandiamäklarna

SKANDIAMÄKLARNA

Bostadsmarknaden i Motala har haft en sagolik utveckling de senaste åren, något som SkandiaMäklarna är glada för.
Våren 2017 öppnade man sitt Motalakontor i samband med att den karaktäristiska byggnaden på Drottninggatan blev färdigställd. Jenny Lindhagen är mäklaren som var med från början och byggde upp verksamheten. Karin Norin, mäklarassistent som delar sin tjänst mellan Motala och Mjölbykontoren, började några år senare. Mäklare Pierre Norén kompletterar trion som alldeles nyligen firade fem år i Motala.

Lär känna Micke som uppfyller drömmar

A-HUS

Mikael Edenkrantz på A-hus är en av de husleverantörer som längtar efter att villatomterna ska släppas i Motala. En längtan han delar med alla de som står i tomtkö och väntar på att få uppfylla sin stora dröm, att se sitt hus växa fram.
Mikael Edenkrantz är agent på A-hus med kommunerna Mjölby, Motala och Vadstena som upptagningsområde. Hustillverkaren är en av de största i Sverige och har byggnadskontor i stora delar av landet. Vägen till yrkesvalet har dock varit långt ifrån spikrak.

Erbjudande till tomtkön

BRÅTA HAGAR BORENSBERG

Det nya bostadsområdet Bråta hagar är beläget i den nordvästra delen av Borensberg. En  ny detaljplan för området vann laga kraft 2021 och området är nu i projekteringsstadiet. Bråta hagar kommer att innehålla blandad bebyggelse med villor, radhus, parhus och eventuellt flerbostadshus. Nu erbjuds 62 tomter till tomtkön vilka beräknas vara tillgängliga för byggnation i juni 2023.

Motala kommuns häftigaste hem

FAVORITTÄVLING i REPRIS

Bor du granne med vidunderliga Vättern? Eller bor du i en uppiffad fiskebod eller i ett gammal kråkslott? Kanske är det så att ditt hem rätt och slätt har kommunens bästa läge?
Tävla om att visa upp ditt hem i ett hemma hos-reportage och priser värda tusentals kronor. Vi utser tre finalister sen är det upp till Sverige att besluta vem som har Motalas häftigaste hem 2022 genom en omröstning!

Nätverket Livet i Motala består av följande bolag:

Detta ebrev har sänts till info@tillvaxtmotala.se  | Avregistrera
 © Tillväxt Motala