Nätverket Livet i Motala. #2 2022.

Livet i Motalas nyhetsbrev

En viktig del i att profilera Motala är att tydligt kunna visa upp vår fantastiska kommun för omvärlden. Nätverket "Livet i Motala" bildades 2010 och består idag av aktörer som fastighetsägare, husleverantörer, banker, mäklare och försäkringsbolag. Gruppens främsta syfte är att profilera Motala som inflyttnings- och bostadsort med hjälp av investeringar i gemensamma kampanjer och marknadsaktiviteter.

Detta nyhetsbrev är exempel på en sådan aktivitet, här kommer du kunna ta del av det senaste som händer på bostadsmarknaden i Motala kommun.

Nya villatomter på gång i Borensberg

BRÅTA HAGAR BORENSBERG

Området Bråta hagar, vid infarten från 34:an förbereds och projekteras just nu för att bli Borensbergs nya bostadsområde. Utbyggnad av området pågår i kommunens regi och Maria Gunnarsson är projektledare.

-Det är jätteroligt att få projektleda det som ska bli Borensbergs nya bostadsområde. Under hösten har vi utfört ett större sprängningsarbete och parallellt har arbetet med att lägga ner VA-rör i området pågått, säger Maria Gunnarsson. 

Tillträde till tomterna beräknas ske till sommaren 2023. Totalt finns 62 tomter tillgängliga och 21 tomter är hittills reserverade. Inom några veckor går ett nytt utskick med erbjudande ut till tomtkön.

-Det känns roligt att äntligen kunna erbjuda tomter i området. Det är ett stort arbete som görs och det är en välbehövlig utveckling för kommunen och Borensberg. Det kommer att bli ett toppenfint område med närhet till vatten, vägar och kommunal service, säger mark- och exploateringschef Christine Stafström.

Svensk Fast tar upp kampen

SVENSK FASTIGHETSFÖRMEDLING

Trots sin unga ålder har Emilia Hjort arbetat som mäklare på Svensk Fastighetsförmedling i mer än ett decennium. 2015 öppnades ett kontor på Kyrkogatan och det blev Emilia som fick bygga upp verksamheten här i Motala. I och med att Edvin Hellqvist och William Råsten har utbildat sig till mäklare via bolagets egen utbildning där man samtidigt som man studerar arbetar som assistent har kontoret äntligen nått sitt mål. Nämligen att vara tre mäklare plus en mäklarassistent där Felicia Källbom blev den sista pusselbiten i kvartetten.

Husbyggarträff

BRÅTA HAGAR BORENSBERG

Under en väldigt regnig lördag i oktober arrangerade husleverantörerna i nätverket Livet i Motala en husbyggarträff. Trivselhus, A-hus, Fiskarhedenvillan, LB-hus, Smålandsvillan, Eksjöhus, Östgötahus och Myresjöhus hade alla sina experter på plats för att delge de blivande husbyggarna det bästa med just sina hus. Trots att bolagen slåss om samma kunder har man insett vikten av att samarbeta.

Driftigt familjeföretag

LB-HUS

Britt-Marie Emilsson föddes in i en entreprenörfamilj och visste redan i tidig ålder att det var affärer hon ville göra. Idag driver hon, tillsammans med sin dotter Rebecca Svensson, bolaget B&B Mäklarbyrå AB som har agenturen för LB-hus i Östergötland och på Gotland. LB-hus startades av Lennart Bengtsson 1957 i Bromölla, där huvudkontor och produktionsanläggning ligger än idag. Lennart var en pionjär i branschen och den första att leverera totalentreprenad. Kärnan i LB-hus vision är att det ska vara tryggt och enkelt att bygga hus, vilket är just det som Britt-Marie anser vara det speciella med LB-hus.
 

Årets vinnare korad!

MOTALA KOMMUNS HÄFTIGASTE HEM

Sverige har sagt sitt! Omröstningen i tävlingen Motala kommuns häftigaste hem 2022 har skett nationellt och kampanjen har fått otroliga 4,3 miljoner exponeringar. Vinnaren i Motala kommuns häftigaste hem 2022 är Lord Mark Henrikssons excentriska hem på Johannesbergsgatan! Stort grattis även till Anna Hall på Haget samt Annie Thorén på Borensvägen. Stort tack till våra sponsorer Colorama, Connys skog & trädgård samt Bonnie DeLuxe som skänkte fantastiskt fina priser.

Nätverket Livet i Motala består av följande aktörer:

Detta ebrev har sänts till info@tillvaxtmotala.se  | Avregistrera
 © Tillväxt Motala