Tillväxt Motala AB nyhetsbrev. Vecka 35, 2022

Nomineringen öppen!

MOTALAGALAN

Nu har nomineringen öppnat till tioårsjubilerande Motalagalan. En kväll där vi hyllar allt som är bra med Motala. Under festliga former summeras det gångna året genom att de företag och individer som vågar ta ut svängarna och har modet att pröva ny mark, hyllas. Motalagalan handlar om att lyfta fram de goda exemplen som stimulerar andra att våga ta chansen att satsa på sin idé och passion.

Vem vill du se på scenen i Lokverkstan den 12 november? Ta chansen och nominera din favorit till något av Motalagalans prestigefyllda priser redan idag. Tidigare finalister vittnar om att det är mycket ärofyllt att bli nominerad.

Sjöstadsmorgon
- Årets Motalaföretag

INBJUDAN

Skriv upp fredagen 30/9 i kalendern, då ger vi er möjlighet att lära känna Årets Motalaföretag – Bimex Verktyg AB! Sedan 1982 har Bimex tillverkat och sålt komplexa detaljer med höga precisionskrav till kunder i hela Sverige.

Bolagets flexibilitet och leveranssäkerhet tillsammans med en kunnig och engagerad personal bidrar utöver detta till den fina utvecklingen i företaget. Gästföreläsare denna morgon är Björn Langbeck, industriell expert.

Den målfokuserade drömmaren

FÖRETAGSREPORTAGE

Sadeta Hadzialic flydde kriget i Bosnien med sin lilla dotter. Idag, trettio år senare, driver hon två framgångsrika företag Bilexperten och Däckexperten. Förutom att lära sig det svenska språket, nyckeln till att ta sig in i samhället, har hon ett tydligt råd för att lyckas.

Läs mer

Cludev levererar spetskompetens

FÖRETAGSREPORTAGE

För tio år sedan hade webbkommunikationsbyrån Cludev ett svar på vad som behövdes för företag som ville lyckas på den digitala marknaden. Det synsättet har de idag helt släppt. I stället låter de siffrorna berätta sanningen. Och deras fokus på statistik lockar kunder från hela Sverige.

Läs mer

Motalas politiker långt ifrån överens

SJÖSTADSMORGON

Äntligen var det dags för säsongens första Sjöstadsmorgon och som tradition bjuder stod politikerutfrågning på menyn. En programpunkt som sällan bjuder på lika mycket nerv som i år med bara ett par veckor kvar till stundande val.
Debatten hettade till ordentlig när de nya ishallarna kom på tal och inte heller var man överens om privata aktörers roll i välfärden. 

Som arrangörer stod Tillväxt Motala, MVT och Företagarna Motala & Vadstena.

Säg hej till våra nya medlemmar
Under de senaste månaderna har vi fått flera nya medlemmar vilket vi är väldigt glada över. Som medlem i Tillväxt Motala får ni bland annat möjlighet att utöka ert nätverk och får även förtur till evenemang som Motala Expo och Motalagalan. 

Dags för Industriarvsrundan
igen!

BESÖKSNÄRING

Nu i helgen 3-4 september arrangerar intresseföreningen Motala Verkstad en spännande guidning inriktat på Motala Verkstads historia ur en social synvinkel. Guidningen är en del av Industriarvsrundan, ett regionalt projekt där kommunerna Finspång, Norrköping, Västervik, Åtvidaberg och Motala ingår.
Projektet jobbar med att belysa industriarvet och finna en metod att stärka de lokala och ideella kulturarvsaktörer som vill utveckla sitt arbete inom kulturturism.

Motala levererar under Östgötadagarna

BESÖKSNÄRING

I helgen går Östgötadagarna av stapeln! Under lördag och söndag öppnar våra lokala matproducenter och aktörer upp dörrarna och visar allt landsbygden har att erbjuda. Missa inte chansen att upptäcka vår nejds mest spännande gårdsbutiker, konstgallerier, bondgårdar, hembygdsgårdar och mycket, mycket mer. Hela 190 besökspunkter finns med i årets program och med hjälp av det stora deltagandet bland företagen i vår kommun får ni utan problem ihop två dagar fyllda av äventyr.

Lilla Stadsloppet bjuder in till springfest

MOTALA CENTRUM

Imorgon lördag 3:e september hälsar vi alla barn varmt välkomna till Lilla Stadsloppet som arrangeras på Stora Torget. Första startskottet går kl.10.00 därefter går en startgrupp iväg var 15:e minut. Loppet är gratis och ingen förnamälna krävs. Sträckan är ett varv runt torget och alla barn som deltar belönas med medalj, frukt och festis. Loppet arrangeras av IFK Motala Bandy i samarbete med Motalas centrumhandlare och Östenssons. 

Mest gillad bild i juli

PLATSMARKNADSFÖRING

En lång vid sandstrand och strålande sol. Juli månadens mest gillade bild på @motalasjostad visar ett äkta sjöstadsmoment. Bilden är en del av den kampanj som kördes under juli på Facebook där man kunde tävla om att vinna en solstol om dagen genom att dela sina bilder från Motala.

Här ser vi vinnarbilden på Torpa strand, en av Motalas härligaste badpärlor! Bakom kameran hittar vi Stefan Malmsten. Inlägget har gillats av 322 personer och nått 3636 konton.

Mest gillad bild i augusti

PLATSMARKNADSFÖRING

Augusti månads mest gillade bild på @motalasjostad visar en färgsprakande solnedgång över Motalaviken fotad av Juha Kopakkala. I inlägget får vi även ta del av flera av de fantastiska bilder som strömmade in på Facebook under juli. Inlägget har gillats av 572 personer och nått 3776 konton.
 
På Instagram delar vi bilder och fakta från Motala som ses av tiotusentals följare varje månad. Tagga dina bilder eller filmer med #motalasjöstad så kan ditt inlägg bli ett av de vi postar!

Många utländska gäster på Göta kanal

BESÖKSNÄRING

I år har de internationella gästerna återvänt till Göta kanal och det med besked! Antalet utländska fritidsbåtar har ökat med 140% jämfört med året före pandemin. Vanligast är besökare från de nordiska länderna och norra Europa.

Det har varit lite färre svenska båtar den här säsongen jämfört med i fjol vilket man tror har att göra med höjda bränslepriser och levnadsomkostnader i stort.

Detta ebrev har sänts till info@tillvaxtmotala.se  | Avregistrera
 © Tillväxt Motala