Folkets hus

Sjögatan 5, Motala

Östergötlands Byggbranschdag 19 september 2019


Välkommen till en inspirerande dag med aktuella projekt och riktigt vassa föreläsare! Vi kan stolt presentera Mats Nyström, affärsutvecklare på Serneke, som en av dagens föreläsare. Han kommer givetvis berätta om visionerna kring Gamla Motala Verkstad men även ge oss en presentation av bolaget. Thomas Nielsen projektdirektör för etableringen av Lalandia i Motala har vi också lyckats locka hit. Thomas delger oss var projektet står just nu men även information kring den stundande stugförsäljningen.
 
Hösten 2013 invigdes Motalabron och vägsträckningen Motala-Mjölby med pompa och ståt. För Motala var det en historisk händelse men även en symbol för det nya Motala. En stad som nu är föremål för investeringar, som växer och anpassas till framtidens krav.

Östergötlands Byggbranschdag är sedan dess en inspirationsdag för hela den regionala och breda byggbranschen. Syfte är att få aktörer inom byggbranschen att mötas över gränserna och hitta nya samarbetsmöjligheter inom allt från miljö till framtidsvisioner samt ta del av de möjligheter som Motala har att erbjuda. I år kommer vi dessutom att utöka programmet med en minimässa för byggbranschrelaterade företag och organisationer.

Kostnad 895 kr ex. moms (faktureras).
Anmälan senast 12 september.

Välkommen önskar Tillväxt Motala AB med samarbetspartners.

Dagens program

Torsdag 19 september
 • 11:00-13:00 - Minimässa & lunch

  Vi inleder årets Byggbranschdag med en minimässa för byggbranschrelaterade organisationer och företag.
  Mässan kommer att äga rum i Folkets Hus med goda mingelytor, perfekt för att knyta goda kontakter för framtida samarbeten.
  Lunchen serveras i restaurangen på samma plan. Passa på att äta lunch innan talarprogrammet börjar kl 13:00.

 • 13:00-13:05 - Inledning med Johan Wester

  Motalabekantingen Johan Wester (från "Vem vet mest" och "På spåret") är moderator på byggbranschdagen för andra året i rad. Med humor, värme och hjärna kommer han guida oss genom dagen.
  Johan låter hälsa:
  -Förra året gav mersmak så jag är glad över förnyat förtroende.

 • 13:05-13:15 - Framtidens Motala

  Kåre Friberg, kommunstyrelsens ordförande, inleder talarstråket med sina visioner för Motala. Vi kommer få höra om planerna kring nytt sportcenter längs med riksvägen och nya planer för sport- och simhallsområdet.

 • 13:15-13:50 - I en lite mindre stad kan du leva ett större liv

  När Baltzar von Platen byggde Göta kanal i början av 1800-talet skapade han inte bara årtusendets byggnadsverk utan lade också grunden för det moderna Motala. Hanna Hammarlund, Mark- och exploateringschef på Motala Kommun, lanserar Projektkatalog 2019 och lyfter fram intressanta områden för utveckling och byggklara fastigheter.

 
 • 13:50-14:30 - Lalandia - en sjöstads drömetablering

  Thomas Nielsen, Projektdirektör och ansvarig för etableringen i Motala, berättar om läget just nu rörande deras miljardsatsning i Motala.
  Vi får höra om processen fram till dags dato, tidsplanen framöver samt information om stugorna som kommer att komma ut till försäljning.

 • 14:30-15:20 - Fika & mingel

  Passa på att besöka montrarna i minimässan, det finns tid både för en kopp kaffe och intressanta möten.

 • 15:20-16:00 - I Vadstena skapas framtiden mitt i historien

  Vadstena kommuns samhällsbyggnadschef Annika Toll och mark- och exploateringschef Per Hallin berättar om Vadstenas aktuella byggprojekt och framtidsplaner.

 • 16:00-16:45 - Serneke om att bidra till hållbar stadsutveckling och väcka liv i en gammal industrifastighet

  I maj i år undertecknades en avsiktsförklaring mellan Serneke och Motala Kommun rörande utveckling av området ”Gamla Motala Verkstad”.
  Mats Nyström, affärsutvecklare på Serneke, kommer att presentera bolaget för oss, berätta om vad denna avsiktsförklaring innebär samt hur de ser på Motalas utveckling framöver.

 • 16:45-17:00 - Sammanfattning av Byggbranschdagen

  Johan Wester summerar dagen och bjuder in till diskussion.

Föreläsare
Kåre Friberg

Kommunstyrelsens ordförande, Motala Kommun

Föreläsare
Hanna Hammarlund

Mark- & exploateringschef, Motala Kommun

Föreläsare
Thomas Nielsen

Projektdirektör, Lalandia

Föreläsare
Annika Toll

Samhällsbyggnadschef, Vadstena Kommun

Föreläsare
Per Hallin

Mark- & exploateringschef, Vadstena Kommun

Föreläsare
Mats Nyström

Affärsutvecklare, Serneke

Dagens moderator
Johan Wester

Moderator