Tillväxt Motala AB nyhetsbrev. Vecka 25, 2020

Vad duktig jag blivit de senaste månaderna!

Jag har utvecklat helt nya sidor hos mig själv som jag inte trodde fanns. Det här med att arbeta i hemmet är fascinerande! Småätandet till exempel. Efter varje arbetsuppgift belönar jag mig med att tugga på någonting. Likt en husråtta hittar jag de minsta kvarvarande smulorna av dotterns chokladbollsbak och ett par överblivna pepparkakor sedan julfirandet, slank ned med ett glas mjölk. Mjölk (!?) det ska väl bara barn dricka, om ens dem? Njae, inte nu längre. Kaffet slut, saften urdrucken. Man tager vad man haver! Samtidigt så gör jag ju nytta då jag i mina matexkursioner hittar, och slänger, bakpulver som gick ut i januari och grötris från 2017. Jag är hushålls-effektiv på ett helt nytt sätt!

Netflix som i över ett år, legat som en skuldbörda – jag har inte hunnit se alla de serier som alla pratar om. Ha, inte längre! Samtidigt som jag tar mina 4-5 mellanmål under dagen, går jag igenom de streamade tjänsterna som en slåttermaskin – jag är ostoppbar! Är numera nere i deras arkiv-katakomber och letar på italienska dokumentärer om Formel 1 på 50-talet och tokstollarna som tror att jorden är platt.

Men tro nu inte att jag blivit en slacker. Jag har även blivit så duktigt att jag är ute och springer. Eller, springer och springer; jag rör på mig. Likt en motorcykel som är på väg att wobbla tar jag mig ett par kilometer varannan dag. Det är varken snyggt eller effektivt, men jag gör det. Och det är nästan som om mina sinnen spetsas till ytterligare efter en sådan språngmarsch. För efter duschen så kan jag, trots gårdagens rensning i skafferiet, ändå lukta mig fram till en kexchoklad som halkat bakom dörrfodret. Jag har blivit som Spindelmannen!

Jobbet då, undrar ni kanske? Man kan ju inte hinna med allt! Det tar jag tag i efter sommaren. Vi ses väl på WeMeetMotala?

 
Jan Bylund, komiker, föreläsare samt konferencier på WeMeetMotala

Möt kvinnan bakom BONNIE DELUXE

NÄRINGSLIV MOTALA

Att Linda Oskarsson har gjort rätt karriärval syns på lång väg. Det riktigt lyser om henne när hon beskriver sina framtidsdrömmar bakom disken i sin lilla presentbutik med Motalas mest kända hund vid sina fötter. 
Försäljningen är större i den fysiska butiken jämfört med webbutiken något som överraskar de flesta, Linda inkluderat. Gällande butiken skulle hon gärna se att den blir större men hon är väldigt noga med att känslan ska bibehållas.
Initialt dök all försäljning men det återhämtade sig relativt snabbt, vilket Linda tackar sin webbshop för. Hon började med fri hemkörning, något som många nappade på och uppskattades av alla hon besökte.
Försäljningen har faktiskt ökat jämfört med tiden före pandemin och ett par nya kunder hittar till butiken varje vecka.

Brunneby- ett historiskt familjeföretag

NÄRINGSLIV BORENSBERG

Alldeles bedårande vackert mellan Göta kanal och Brunneby kyrka, som byggdes av Heliga Birgittas morfar, ligger Brunneby musteri. Idag en av Sveriges största gårdsbutiker som lockar besökare från hela landet. Allt började med en annan morfar som under krigstiden förfasades över att fallfrukten inte togs tillvara.
Vi träffar barnbarnet Lisa som har vuxit upp i verksamheten och idag arbetar som marknadsansvarig. Hon berättar att morfars namn var Carl Gösta Kjellin och att det var han som grundade det idag så blomstrande företaget. Han köpte en juicepress och började resolut producera juice i källaren i herrgården. Ryktet gick och snart vallfärdade folk med sin frukt. 

MVE - det miljövänliga företaget

NÄRINGSLIV MOTALA

På fem år har MVE - Miljö, VVS och Energicenter, dubblerat antalet anställda, öppnat ett servicekontor i Linköping och 2017 blev man som första företag i länet certifierad solelsinstallatör. Man lever efter devisen ”Förnyelsebart så långt det går” men hur påverkas man av den rådande pandemin?
Installatören Micke Johansson säger att man förstås har påverkats men inte alls så mycket som befarat. Lite uppskjutna jobb och en del förseningar pga att leverantörernas fabriker stått still annars rullar det mesta på som vanligt.

Köp med lyxmatsäck och upptäck Motala

BESÖKSNÄRING MOTALA

Utflyktsmålet, det självklara alternativet för picknicken i parken, vandringen längs Östgötaleden eller inför den härliga kajakturen.
Visit Östergötland lanserade i veckan, initiativet “Utflyktsmålet” i samarbete med ett sjuttiotal restauranger och caféer i regionen. Utflyktsmålet är en take away-box med mat framtagen för upptäcktsfärder och aktiviteter i naturen. Syftet är att lyfta fram och sammanföra lokala näringsidkare inom restaurang, café och utomhusaktiviteter under Coronakrisen.

Lokala företag som är anslutna till Utflyktsmålet är: Glasbrukets vandrarhem, Högby spa & Konferens, Ubbes bageri, Berggrens öltapp & Mat, Göta hotell, Restaurang Bettina och Min söta värld.

Glad midsommar!

I ÅR HAR VI I ALLA FALL TUR MED VÄDRET

Vi på Tillväxt Motala vill passa på att önska er alla en glad midsommar! Efter den här mycket märkliga våren känns det skönt med ett fantastiskt midsommarväder.
Vi vet att det börjar bli tjatigt men vi ber er dock ödmjukt att följa Folkhälsomyndighetens råd:

  • stanna hemma om du är sjuk
  • håll minst två meters avstånd
  • tvätta händerna
Ta hand om er och njut av vårt fantastiska Midsommarsverige!

Markanvisningsavtal för ca 40 lägenheter

BOSTÄDER MOTALA

Klarabo Sverige AB ansökte om markanvisning för området under hösten 2019. Deras förslag till bebyggelse på Munken 4 innehåller cirka 40 lägenheter fördelade på tre huskroppar med loftgångar och trapphus/hisschakt mellan byggnadskropparna.
Klarabo vill påbörja byggnationen i september 2020 vilket ger möjlighet till inflyttning i juni 2021. Markanvisningen sker i enlighet med kommunens riktlinjer för markanvisningar.

Läs mer

Inspiration och energi inför hösten

TILLVÄXT MOTALA / EVENT

Vi har samlat Sveriges vassaste och mest aktuella talare för en maxad dag i Östergötlands sjöstad. Allt för att du och ditt team ska kunna fylla på energidepåerna och få ny inspiration inför hösten.

Vad sägs om Anna Frankzén Starrins insikter om automatisering och digitalisering? Eller Bob Hansson om konsten att ta hand om varandra på jobbet? Ja, och så förstås Anders Borg, som kommer prata utmaningar och möjligheter för tillväxt. För vad krävs för att en region ska växa, egentligen?

Detta ebrev har sänts till info@tillvaxtmotala.se  | Avregistrera
 © Tillväxt Motala