Tillväxt Motala AB nyhetsbrev. Vecka 24, 2020

2020 har varit ett omtumlande år. Det tror jag de flesta kan hålla med om. När vi först fick höra om coronautbrottet i Kina, så var det nog ingen av oss som skulle kunnat förutse vilken spridning detta virus skulle få. Inte heller kunde vi ana vilken effekt covid-19 skulle få för oss alla, på olika sätt. Inte minst inom näringslivet.
Visst finns det företag som gått utmärkt under de gångna månaderna, men för desto fler har det varit oerhört tufft. Också för oss inom media. Det talas om ett tapp på annonsintäkter på mellan 40 och 60 procent för många mediehus innan året är över. Vi tillhör Öst Media och vår koncern har hittills klarat sig bättre än väntat, men vad som händer under hösten är oerhört svårt att veta.
 
Samtidigt har vi upplevt ökad trafik på våra nyhetssajter och fler digitala prenumeranter, vilket känns glädjande. Inte minst har intresset för vår coronabevakning varit stort. Och där har vi en viktig uppgift. Det går inte att blunda för att många företag har det svårt, vi måste självklart rapportera om detta, men vi försöker hela tiden hitta ljusglimtarna i näringslivet. De där företagen som hanterar läget på ett framgångsrikt sätt, eller de som tagit spännande grepp för att – så att säga – minska blödningen.
Jag hoppas nu att så många företag som möjligt kan rida ut den pågående stormen, för om corona har en negativ effekt nu, så kanske vi får se en positiv sådan när världen så småningom vaknar till liv och hjulen börjar snurra som vanligt igen.
Mats Bengtsson, chefredaktör på Motala & Vadstena Tidning

 
Mats Bengtsson, chefredaktör på Motala & Vadstena Tidning

Broddson AB "Årets Motalaföretag 2020"

NÄRINGSLIV MOTALA

Årets Motalaföretag är ett mycket prestigefyllt pris som har delats ut sedan 1984. Instiftare och jury är Motala kommun, Danske Bank, Swedbank samt Företagarna Motala & Vadstena. Delar av stiftelsen motivering lyder:
"Broddson AB är idag Sveriges enda tillverkare i sin bransch och tillhandahåller även produkter till alla förekommande fabrikat på marknaden. Kvalitén på bolagets produkter stärks av att man nästan enbart använder sig av svenska underleverantörer varav många lokalt i Motala." 

"Årets företagare 2020" är Filip Printzell

NÄRINGSLIV MOTALA

"Årets företagare" delas ut till en företagare som genom ett ledarskap är en god förebild och ambassadör för företagare. Priset delas ut av Företagarna i Motala & Vadstena och tilldelas i år den unga entreprenören Filip Printzell, vd för Städarna i Motala och anses vara ett stjärnskott. Motiveringen till ”Årets företagare” lästes upp av fjolårets vinnare Caroline William:
"Årets företagare är en skicklig entreprenör vars högsta önskan alltid har varit att driva företag och när möjligheten kom fanns det ingen tvekan. På ett klokt och ansvarsfullt sätt har företagaren startat upp och utvecklat företaget till en komet i branschen."

"Sweet Motala" en sagolik upplevelse

Näringsliv Motala

När man kliver in i den lilla nyöppnade butiken på Kungsgatan 11 möts man av ett fascinerande utbud av godsaker. Känslan som infinner sig kan nog jämföras med när sagans Hans och Greta får syn på det berömda pepparkakshuset. Allt, precis allt, ser lockande ut.
Det äkta paret Ritchard och Cosette Saade startade ”Sweet Mjölby” för tolv år sedan och när man ett drygt decennium senare bestämde sig för att det var dags att öppna ännu en butik föll valet på Motala. En rådande pandemi kunde inte stoppa den sedan länge planderade etableringen.

Småföretagsbarometern

NÄRINGSLIV ÖSTERGÖTLAND

I dagarna släpptes Småföretagsbarometern, Sveriges största och äldsta undersökning om småföretagarnas uppfattningar och förväntningar gällande konjunkturen. Småföretagsbarometern produceras i samverkan mellan Företagarna, Swedbank och Sparbankernas riksförbund.
Småföretagsbarometern ökar kunskapen om en betydande del av näringslivet. Småföretagen med mellan 1–49 anställda utgör mer än 99 procent av Sveriges företag. Betydelsen av positiv utveckling och tillväxt för dessa företag är därför helt avgörande för den svenska ekonomin och därmed möjligheten för en hög sysselsättningsgrad.

Sommarkontor i Folkets hus foajé - öppnar idag

BESÖKSSERVICE MOTALA

Idag öppnar besöksservice sommarkontor med InfoPoint i Folkets hus foajé. Här finns turistinformatörerna Ulrika Henriksson och Wilma Franzén på plats för att hjälpa besökare och hemesterfirande Motalabor med tips, information och turistmaterial. Öppet alla dagar kl. 10 – 18.

I kommunen finns flera InfoPoints, där du får personlig service och kan hämta kartor, broschyrer och få tips på fina utflyktsmål.

Läs mer

HUI om Amazons etablering i Sverige

HANDELNS UTREDNINGSINSTITUT

NYHET FRÅN HUI: Världens högst värderade företag är på väg att öppna sin e-handelsplattform i Sverige. Etableringens ambition och lanseringsdag är höljd i dunkel, men vi utgår från att den sker under de närmaste månaderna och att den svenska lanseringen är någon form av ”soft launch” med huvudsaklig leverans från lagret i Tyskland. Hursomhelst finns det all anledning att förbereda sig; vad vi vet är att Amazon har musklerna att förändra sättet vi handlar på.

Läs mer

Inspiration och energi inför hösten

TILLVÄXT MOTALA / EVENT

Vi har samlat Sveriges vassaste och mest aktuella talare för en maxad dag i Östergötlands sjöstad. Allt för att du och ditt team ska kunna fylla på energidepåerna och få ny inspiration inför hösten.

Vad sägs om Anna Frankzén Starrins insikter om automatisering och digitalisering? Eller Bob Hansson om konsten att ta hand om varandra på jobbet? Ja, och så förstås Anders Borg, som kommer prata utmaningar och möjligheter för tillväxt. För vad krävs för att en region ska växa, egentligen?

Detta ebrev har sänts till info@tillvaxtmotala.se  | Avregistrera
 © Tillväxt Motala