Tillväxt Motala AB nyhetsbrev. Vecka 48, 2020

Peter om samarbetet med Tillväxt Motala

Peter Ingesson är kommundirektör på Motala kommun sedan 2010. Han har varit ansvarig för kommunens avtal med Tillväxt Motala och de uppdrag som getts till bolaget i de upphandlingar som genomförts sedan 2012.

Peter som starkt bidrog till det framgångsrika samarbetet poängterar de många fördelarna som ett medlemsägt näringslivsbolag ger:

-Ett engagerat näringsliv som bidrar till kommunens utveckling inom näringslivsområdet, tydliga fokusområden i insatser, hög legitimitet för åtgärder, hög delaktighet i kommunens tillväxtarbete genom bolaget.

Enligt Peter är Tillväxt Motalas viktigaste uppgift att stimulera till ökat företagande, verka för fler etableringar och ett känt platsvarumärke i Sverige. På frågan om vad han anser vara det bästa som Tillväxt Motala har bidragit till kan han inte välja en sak utan lyfter:

-Utvecklingen av platsvarumärket Östergötlands Sjöstad, etableringsarbetet för Lalandia Motala samt förstärkt företagsservice till det lokala näringslivet. 

Sjöstadskortet årets julklapp!

NU ÄVEN FÖR PRIVATPERSONER

Det populära digitala presentkortet har sex månader efter lansering skickats ut till drygt 9000 användare där de ca 50 lokala företagare som är anslutna till Sjöstadskortet får ta del av 4,5 miljoner kronor. Tips till dig som arbetsgivare -årets julklapp till dina anställda eller perfekt substitut för inställt julbord! NYHET nu kan även du som privatperson ge bort ett Sjöstadskort och samtidigt gynna det lokala näringslivet.

Rekordår för Colorama

NÄRINGSLIV MOTALA

Pandemin slår olika hårt beroende på vilken verksamhet man bedriver. Ett av de företag som går riktigt bra just nu är Colorama. Färgbutiken har ökat sin omsättning sedan flera år tillbaka, men 2020 har varit annorlunda på många sätt. Aldrig tidigare har man sålt så mycket inomhusfärg och tapeter under sommaren som i år. En tidpunkt då man annars mest säljer utomhusfärg, då många passar på att måla sina fasader.

Team Sportia brinner för den lokal sporten

NÄRINGSLIV MOTALA

Boxning, basket och gymnastik. Det är bara några av de sporter som Team Sportia i Motala sponsrar. Peter Lindholm, en av Team Sportias ägare betonar vikten av ett rikt lokalt föreningslivet och beskriver det som ett självförsörjande kretslopp. Ju fler duktiga idrottare vi har i Motala desto fler blir intresserade av idrott. Motala är en riktig idrottstad och folk blir glada av att det händer positiva saker. Han lyfter dessutom Sjöstadskortets betydelse lite extra, något som har gett butiken en del nya kunder.

Motala Expo 2021 inställt

MOTALAS STÖRSTA MÖTESPLATS

På grund av rådande pandemi och att antal diagnosticerade fall i Region Östergötland ökar så kraftigt att man sedan en tid har infört skärpta allmänna råd i regionen ser Tillväxt Motala som arrangör ingen möjlighet att arrangera Motala Expo 2021.

Läs mer

Kunskapsutveckla ditt företag!

BESÖKSNÄRING

Kunskapsbron är en unik satsning som kopplar ihop Linköpings universitet med små- och medelstora företag i Östergötland. Ditt företag får möjlighet att växa, utvecklas och bli mer konkurrenskraftigt. Ta del av utökat stöd inom ett fördjupningsprogram där du samverkar med en eller flera LiU-forskare.

Läs mer

Nominera Årets Företagare 2021

ÅRETS FÖRETAGARE

Den åtråvärda och ärofyllda utmärkelsen Årets Företagare 2021 i Motala delas ut av Företagarna i Motala & Vadstena.
Priset går till en företagare som är kreativ, en god förebild och ambassadör på ett sätt som bör premieras.
Förra årets pristagare Filip Printzell har trots sin ungdom gjort en fantastisk resa och är hyllad som en mycket omtyckt och väletablerad ledare.
Ta chansen och nominera den företagare som du tycker förtjänar att stå i rampljuset och hyllas, uppmanar Christina Gyberg, ordförande för Företagarna i Motala & Vadstena.

Företagsjouren erbjuder vägledning

DIGITALT SEMINARIUM

Företagsjouren som ägs av Region Östergötland, är en neutral samtalspartner bemannad av rådgivare med många års erfarenhet av företagande, med uppdrag att stötta små och medelstora företag. Huvudmålet med verksamheten är att rädda jobb och företag. Den 2 december bjuder man tillsammans med Östsvenska handelskammaren in till ett kostnadsfritt seminarium om vilken hjälp och stöd det går att få.

Detta ebrev har sänts till info@tillvaxtmotala.se  | Avregistrera
 © Tillväxt Motala