Besöksnytt september

Nyhetsbrevet är för dig som är verksam inom besöksnäringen i Motala kommun. Det innehåller information, tips och inspiration. Nästa nyhetsbrev kommer i augusti. Trevlig läsning!

Resultat av årets besöksundersökning

Vår årliga temperaturmätning av den lokala besöksnäringen har skickats ut, dina tankar och erfarenheter är mycket betydelsefulla i vårt fortsatta arbete med utvecklingen av besöksnäringen i kommunen. Vi är väldigt tacksamma om du tar dig tid att svara på enkäten under september månad.

Hotell- & Turismprogrammet är nu på plats i Motala

Utbildningen som tidigare låg i Vadstena, är nu på plats på Carlsund utbildningscentrum. Det är ett gäng serviceinriktade ungdomar som utbildar sig inom besöksnäringen, som gärna ställer upp som extrapersonal vid behov. I sitt utbildningsprogram har de också APL, Arbetsplatsförlagd utbildning, och söker kontinuerligt praktikplatser. Har du behov av extrapersonal eller vill du ta emot en av dessa elever på APL kontakta P-G Andersson, lärare på Hotell & Turismprogrammet.

Ny hotellchef på Nostagi och City

Jessica Myhrman från Askersund började sin anställning som hotellchef på Hotell Nostalgi och Hotell City den första augusti. Jessica har jobbat inom hotellbranschen i 18 år och kommer närmast från Clarion Collection Hotell Borgen i Örebro. Själv säger Jessica att hon brinner för att ge service till sina gäster och när vi frågar varför hon valde just Motala är svaret att hon verkligen föll för båda hotellen när hon var här på intervju. Jessica vill, med energi och servicekänsla, stärka teamet för att kunna ge bästa möjliga hotellupplevelse till sina gäster. Att få vara med och se till att hotellen utvecklas i takt med Motala.

9 av 10 utländska turister älskar sitt Sverigebesök

Sverige blir allt mer populärt som resmål och 9 av 10 turister är nöjda med sina semester-aktiviteter i Sverige. Det visar en undersökning bland resvana och aktiva turister, som Visit Sweden genomfört. Nästan alla av dessa vill också rekommendera resmålet Sverige till andra. Allt fler besökare väljer Sverige på sin semester och till och med juli ökade antalet övernattningar från utlandet kraftigt med 8 procent. Undersökningen visar att 90 procent av utländska turister är nöjda eller mycket nöjda med vad man gjorde under sin senaste Sverigesemester.

Inkvarteringsstatistik Motala

Fortsatt positiva siffror från SCB:s boendestatistik för Motala. Januari – juli visar en ökning på 14% för Motala och besöken har ökat från flera marknader som Ryssland, spanien, Belgien, Frankrike, Kina.  
Statistik för antal övernattningar i kommersiella boendeanläggningar kommer från Tillväxtverket/SCB.

Idrottens dag

Ännu ett lyckat evenemang genomfördes den 1 september. Stadsparken i Motala fylldes med ett brett utbud av Motalas olika idrottsföreningar som visade upp respektive verksamheter, bjöd på   prova på aktiviteter och information. Många var de erbjudanden som lockade till nya nyfikna medlemmar.

Branschråd

Känner du till att Tillväxt Motalas medlemmar är indelade i tio branschråd i syfte att generera fler affärer och tillväxt i Motalas näringsliv. Föreningens samtliga medlemmar delas in efter branschtillhörighet.  Branschråden är forum med fokus på de för branscherna viktigaste frågorna. Branschrådens representanter bildar även ryggraden i Motalas Innovationsråd

Urval av kommande evenemang!

För fler evenemang se Motala.se/evenemang
Du som arrangör, glöm inte att lägga upp dina evenemang i kalendern på Motala.se och på Östergötlands events https://ostergotland.events/
Känner du till eller har evenemang på gång, tipsa oss!

Bli medlem i Tillväxt Motala

Är du intresserad av att bli medlem i Tillväxt Motala ekonomisk förening och utnyttja alla de fördelar som medlemskapet medför?

Detta ebrev har sänts till info@tillvaxtmotala.se  | Avregistrera
 © Tillväxt Motala