Höstens första nyhetsbrev. Vecka 33, 2019.

Företagsklimat i fokus på Coffice drop-in frukostar

FÖRETAGSKLIMAT

En av nycklarna till ett förbättrat företagsklimat är tillgänglighet och förståelse mellan kommun och näringsliv. Det är bakgrunden till att vi i höst satsar på en utbildningsserie kopplat till kommunens myndighetsutövning. Platsen för miniutbildningarna blir Coffice drop-in frukostar med det klassiska upplägget, frukost från 07:30, föredraget börjar 08:00 och pågår ca 30 min, därefter finns en halvtimma för frågor och diskussion.

Välkommen till
Östergötlands Byggbranschdag

ETABLERING & INVESTERING

Östergötlands Byggbranschdag är en inspirationsdag för hela den regionala och breda byggbranschen, med syfte att mötas över gränserna och hitta nya samarbetsmöjligheter inom allt från miljö till framtidsvisioner. Vi välkomnar stolt Mats Nyström, affärsutvecklare på Serneke & Thomas Nielsen, projektdirektör för etableringen av Lalandia i Motala.

Minimässan öppnar för dagen kl 11.00. Under den längre pausen för fika och mingel ute i utställningsområdet bemannar du som utställare din monter.

Ställ ut med ditt företag

Ställ ut med ditt företag på Byggbranschdagens egna minimässa för bygg- och fastighetsrelaterade företag och organisationer. Vi tillhandlahåller ett begränsat antal platser varpå vi önskar ta emot ditt intresse för att ställa ut snarast möjligt.

Save the date för politikerutfrågning

TILLVÄXT MOTALA

Vi inleder höstens första Sjöstadsmorgon med den populära Politikerutfrågningen den 27 september i Motala Folkets Hus. Missa inte tillfället att höra vad politikerna säger ett år efter valet. Moderator är precis som tidigare år, MVT’s Lina Handberg.

Kulturen som tillväxtfaktor

TILLVÄXT MOTALA

Ett lunchföredrag som sätter fokus på kulturföretagarnas roll och möjligheter i näringslivet och den kommunala verksamheten. Hur kan vi med gemensamma krafter öka kommunens utveckling, attraktivitet, identitet och tillväxt? Varmt välkommen för ett kreativt möte med våra lokala företag inom kultur!

Satsningen som skapar ett 10-tal jobbtillfällen

NÄRINGSLIV

Harrys kommer tillbaka till Motala under hösten 2019. Krögare för Harrys i Motala blir Marcus Kåtorp som idag är VD för Statt Motala. 

–Jag fastnade för Harrys som med sitt uppdaterade koncept kommer att modernisera restaurangutbudet i Motala. Detta tror och hoppas jag kommer bidra till en positiv utveckling för Motala, säger Marcus Kåtorp.

Idrottens dag i Motala

HÄLSA & EVENEMANG

Idrottens dag är ett nationellt koncept som arrangeras på 25 platser under 2019. Syftet är att inspirera fler barn, unga och vuxna att kunna och vilja idrotta hela livet. Idrottens dag ska också lyfta upp idrottsfrågorna på agendan.

Prova idrotter du aldrig testat, utmana dig själv i rörelsebanan och hitta nya sätt att utöva traditionella idrotter. Välkommen till en dag full av rörelseglädje och spännande samtal om framtidens idrott. Alla är välkomna, allt är gratis!

Vilket företag hinner cykla flest varv på 12 timmar?

EVENEMANG

Den 14 september är succétävlingen Vättern Bike Games Team Challenge tillbaka, men nu i en utökad variant – välj mellan att cykla 4, 8 eller 12 timmar! Flest antal varv på den fem kilometer långa banan på Bondebacka vinner! Fixar du lag så ordnar Vätternrundan mat, dryck och en oförglömlig dag på Bondebacka!

Anlita studenter för ett Studentuppdrag

Få nya insikter som utvecklar er verksamhet. Studenterna genomför skarpa uppdrag kopplade till näringsliv och samhälle - ett bra sätt att knyta kontakt med din framtida medarbetare!

Se aktuella uppdrag

Stöd till dig som är nybliven företagare

På NyföretagarCentrum Västra Östergötland får du som funderar på att starta eller nyligen har startat eget företag kostnadsfri, personlig och konfidentiell rådgivning, och möjlighet att delta i seminarier. 

Läs mer och anmäl dig

Här hittar du lediga fastigheter och lokaler

Letar du ny lokal eller mark, eller vill du se över marknaden för något du själv äger? Då är Objektvision rätt ställe för dig. Detta digitala system ger dig en snabb överblick som både köpare och säljare och här hittar du aktuella fastigheter både snabbt och smidigt. Alltså en gratis annonsplats för dig som vill sälja din fastighet.
På samma ställe hittar du också företag till försäljning.

Detta ebrev har sänts till info@tillvaxtmotala.se  | Avregistrera
 © Tillväxt Motala