Full fart hos våra besöksföretag & handlare!

VI TILLHANDAHÅLLER TURISTMATERIAL

Nu har säsongen tagit fart rejält och antalet besökare stiger hos besöksföretag och handlare. Riktigt kul! InfoPoints, hör av er om ni önskar påfyllning av Motalamagasin och kartor. Ni som ännu inte har fått turistmaterial men önskar att få, maila oss på upplev@motala.se så distribuerar vi.

Tullkammaren i Motala hamn är i sommar vår förstärkta InfoPoint och håller öppet juni, juli & augusti - alla dagar mellan kl 10-18! 
Våra sommarvärdar Wilma & Gunilla cyklar runt på vår InfoPointcykel samma period till besökstäta platser och möter besökare på plats. Har du några frågor eller funderingar? Kontakta oss gärna!

7 av 10 svenskar planerar att semestra i Sverige i år  

Det visar en undersökning som Novus gjort på uppdrag av NOVASOL. Att dessutom antalet utländska gästnätter ökade 2018 ger gott hopp om en fin turistsäsong.

Konabussen i Varmon

TESTA VINDSURFING

Mellan den 23/7 och 9/8 kommer Varamobaden att få besök av Konbussen. Där kommer man att bedriva vindsurfingskola vid tre tillfällen om dagen. En riktig sjöstadsaktivitet och något att tipsa besökare och Motalabor om.

Kampanj för lokal handel rullar vidare

Den lokala handelns gemensamma kampanj ”tack för att du shoppar lokalt” fortsätter att rulla. Fokus ligger på  digitala medier där nya filmer och posters publiceras löpande under hela året. Eventet Shoppinglördag i Motala som genomfördes förra helgen var en av insatserna i kampanjen som i övrigt lyfter fram goda argument för lokal handel. Kampanjen finansieras av handelsföretagen i Bråstorp och Centrum gemensamt.

Nedräkning till Folkracefestivalen

ÅRETS STORA MOTORFEST

16 – 20 juli är det återigen dags för den populära Folkracefestivalen. Första start går kl.10.00 varje dag. Häftiga actionfyllda dagar utlovas, ett evenemang som tillför mycket positivt för Motala.

Rapportera in inkvarteringsstatistik!

BIDRAR TILL TURISMENS UTVECKLING

Här kommer en påminnelse om vikten av att rapportera in inkvarteringsstatistik för er med boendeanläggningar. Statistiken som samlas in en gång i månaden har i syfte att löpande kunna förstå och beskriva turismens utveckling i Sverige och används bland annat som underlag till beslut om särskilda turistsatsningar på lokal, regional och nationell nivå.

10 år för Glasmästar'n i Bråstorp

Det har redan gått ett decennium sedan Glasmästar'n, som första företag, valde Bråstorps industriområde för sin verksamhet. Idag myllrar det av liv i området och nya företag ansluter sig kontinuerligt. Nyligen öppnade Peugot sin bilhall, och blir nu granne med Glasmästar'n. 

Sommarens erbjudandeblad!

Nu är det här! Sommarens sjöstadserbjudanden!

Inget slår Sjöstadssommar!

Vad sägs om skön festivalkänsla mitt i stadskärnan på Stadsfestivalen? Eller kanske en tidsresa till Medeltid i Medevi?
Det händer mycket i Motala i sommar!

Här nedan ser du ett urval av kommande evenemang:

06 juli                Övralidsdagen
13-14 juli           Medeltid i Medevi
16-20 juli           Folkracefestivalen
25 juli                Sommarens Allsångskväll, Gästis Borensberg
25-27 juli           Motala Stadsfestival
28 juli                Casanovas i Borensbergsparken
söndagar i juli  Motalabuktens öar M/S Kung Sverker

Vill du också ha ditt evenemang i evenemangslistan?
Följ länken "Publicera evenemang" eller kontakta oss på upplev@motala.se

Bli medlem i Tillväxt Motala

Är du intresserad av att bli medlem i Tillväxt Motala ekonomisk förening och utnyttja alla de fördelar som medlemskapet medför?

Besöks- & handelsnytt är nyhetsbrevet för dig som är verksam inom handel och besöksnäring i Motala kommun. Brevet innehåller information, tips och inspiration. Nästa nyhetsbrev kommer i juni. Trevlig läsning!

Detta ebrev har sänts till info@tillvaxtmotala.se  | Avregistrera
 © Tillväxt Motala