Tillväxt Motala AB nyhetsbrev. Vecka 21, 2021

Rekordbetyg för företagsklimatet i Motala

Motala kommun gör sitt bästa resultat någonsin. Det stod klart när årets enkätundersökning om det lokala företagsklimatet presenterades tidigare i veckan av Svenskt näringsliv.

Varje år får företagare i Sverige möjlighet att bedöma företagsklimatet i den egna kommunen via en enkät från Svenskt näringsliv. I år har 32 000 företagare varit med och tyckt till och i Östergötland deltog över 1 400 företagare. Årets siffror är ett rejält hopp uppåt för Motalas del.

Det lokala företagsklimatet utvecklar sig positivt i hela Sverige. Även i Motala är företagarna alltmer nöjda och det sammanfattande omdömet har höjts från 3,1 till 3,4 jämfört med förra årets resultat.
 

SSG vill revolutionera städbranschen

NÄRINGSLIV MOTALA

De slipar golv med hjälp av diamanter, städar utan kemikalier och kör elbilar. SSG:s anställda är miljöhjältar utan mantlar och nu vill företaget revolutionera branschen. SSG Facility Services har gjort en häftig företagsresa. De har gått från att vara ett Motalaetablerat företag nischat mot golvrenoveringar och underhåll, till en servicekoncern som även tillverkar ultrarent vatten och är verksamma i hela Östergötland, Mälardalen samt i Stockholmsområdet. SSG som tidigare stod för Specialstäd och Golvrenoveringar, står idag för företagets värdeord; Samverkan, Simplicity och Gemenskap.

Axéns lanthandel – familjeföretag i femte generation

NÄRINGSLIV NYKYRKA

Syskonen Pernilla och Magnus är femte generationen Axén som driver lanthandeln med samma namn. Deras farfars farfar Anders Petter, Nykyrka allra första lärare, startade tillsammans med hustrun Augusta, lanthandel i Klockaregården 1870. Sedan dess har man i generationer kämpat sig igenom två världskrig utarmning av bygdens befolkning på grund av spanska sjukan och Amerikaflytt. I dag blomstrar dock affärerna i Nykyrka.

Jula öppnar butik i Motala

NÄRINGSLIV MOTALA

Lagom till hösten 2022 öppnar Jula ny butik i Motala. En etablering som stärker Motalas attraktionskraft ytterligare för shoppingsugna boendes utanför kommungränserna och som dessutom innebär 15-20 nya arbetstillfällen. Butiken kommer ligga i Clas Ohlssons gamla lokaler i Bråstorp, mellan Willys och Ica Maxi. Jula säljer produkter till villaägare, hemmafixare, lantbrukare och hantverkare. Sortimentet är likadant i alla butiker.

Vässa din närvaro i sociala medier

LEKTION 5 - ÅTTA SÄTT ATT LYCKAS MED INSTAGRAM

Instagram är kul, engagerande och varierande. Så länge man lyckas med att ta fram bra bildmaterial är det enklare att skapa engagemang på Instagram än exempelvis Facebook. Men det är också en plattform som inte tillåter några genvägar. Att vara social är A och O!
Företagsprofilen på Instagram kan bli en viktig del av er digitala marknadsföring. Oavsett om ni har produkter ni vill kunna sälja direkt i appen eller om ni vill sprida kunskap om ert varumärke och hur ni jobbar. Men hur lyckas ni med Instagram för företag? Här kommer åtta tips på just det!

Mars månads mest gillade bild

PLATSMARKNADSFÖRING

Är det något som man längtar efter under april månad så är det solen! Kanske inte konstigt att den står i centrum i månadens mest gillade bild på @motalasjostad. Bilden är tagen i Fågelmossen, ett naturreservat rikt med mossa och härlig skog. Bakom kameran hittar vi @photo_by.cs. Inlägget har setts av 4 700 och gillats av drygt 560 personer.
 
På Instagram delar vi bilder och fakta från Motala som ses av tiotusentals följare varje månad. Tagga dina bilder eller filmer med #motalasjöstad så kan ditt inlägg bli ett av de vi postar!

Hylla dina anställda med en gåva skattefritt

SJÖSTADSKORTET

Regeringen har beslutat att höja den skattefria Coronarelaterade gåvans värde till 2 000 kronor för 2021. Ett ypperligt tillfälle att ge bort ett Sjöstadskort där du ger dina anställda möjligheten att välja mellan tusentals personliga gåvor och samtidigt stötta Motalas näringsliv.

Läs mer

Näringslivet i Motala uppvaktar årets studenter

NÄRINGSLIV MOTALA

Som tack för det ansvar årets studenter har tvingats att axla under pandemin har det lokala näringsliv valt att uppvakta med en handduk. Handduken består av en bild på hopptornet i Råssnäs med texten "Startplats för äventyr" samt ett tillhörande kort där studenterna uppmanas att njuta av livet och förkovra sig. Att Motala står redo att ta emot när de har flugit färdigt. Grattis student 2021 - sjöstadens framtid!

Sommarerbjudande

HANDEL & BESÖKSNÄRING

I juni släpps det årliga erbjudandebladet som företag inom handel- & besöksnäring ger ut. Bladet kommer under sommaren att delas ut av sommarpersonal ute bland motalabor och besökare, finnas på besöksinformationen i Folkets hus, hos flera företag och i våra InfoPoint ställ

Håll dig uppdaterad

BESÖKSNÄRING

Region Östergötland arbetar genom varumärket Visit Östergötland med att utveckla besöksnäringen i regionen och marknadsföra Östergötland som ett attraktivt besöksmål. Genom att prenumerera på nyhetsbrevet håller du dig som turistföretagare uppdaterad gällande vad som är på gång i regionen.

Detta ebrev har sänts till info@tillvaxtmotala.se  | Avregistrera
 © Tillväxt Motala