Tillväxt Motala AB nyhetsbrev. Vecka 25, 2021

Glad sommar!

Efter detta extraordinära år vill vi på Tillväxt Motala passa på att önska er en riktigt trevlig sommar!

Vecka 28-30 har vårt kontor semesterstängt, övriga veckor är vi lite mindre bemannade än vanligt så ring oss gärna innan ditt besök.

Besöksservice, som även denna sommar huserar i Folkets hus foajé, har öppet alla dagar mellan klockan 10-18.
Ta hand om er och njut av vår fantastiska sommarstad!

Motalas besöksnäring har fått ny sajt

BESÖKSNÄRING

I dagarna lanserades motalasjostad.se - Motalas nya hemsida för besöksnäringen. Genom att noga ha analyserat målgrupper och deras behov hoppas vi nu att den nya sajten tas emot väl och leder till att många fler upptäcker bygdens fantastiska möjligheter.

Årets företagare 2021
- Jani Pajala, Avoma

NÄRINGSLIV MOTALA

Årets företagare är Jani Pajala på Avoma. Enligt motiveringen är han ett skolexempel på ett föredöme och en ambassadör för företagare genom sitt engagerade och omsorgsfulla sätt att driva företag. Hans goda ledarskap präglas av att få medarbetarna att ta sig an sitt jobb med stort intresseoch han ser sina anställda som den bästa investeringen. Från att ha haft sin första kund 2014 har nu företaget 16 fast anställda.  Omsättning har ökat från 3 miljoner till 25 miljoner under dessa år. Priset Årets företagare har delas ut av Företagarna i Motala & Vadstena sedan 2007.

Entreprenör sedan barnsben

NÄRINGSLIV MOTALA

Ola Petré är entreprenören som redan i åttaårsåldern, på eget bevåg, började arbeta som springpojke i en affär i Skänninge. Det visste han nog inte då men det var starten på en lång karriär. Tio år som försäljnings- & butikschef på olika Tempo-varuhus på lika många orter. Sedan gjorde leksakerna sitt intåg, Bill & Bulls lekland byggdes upp och nu senast godisJätten.
Genom årens kringflackande har alltid kärleken till Motala bestått. Han brinner även för ungdomar och påpekar det gemensamma samhällsansvar vi har. Läs hela artikeln och ta reda på varför Ola är godisförsäljaren som inte tycker om socker.

Blomstrande revansch på Vintergatan

NÄRINGSLIV MOTALA

I ett hav av blommor står Monica Karlsson och binder buketter. Alldeles intill sätter Sabina Lilja samman blomsterarrangemang i rosa toner. Barndomsvännerna som jobbat tillsammans sedan 90-talet driver nu en blomsterhandel tillsammans. Monica, känd i Motala som ägaren till inredningsbutiken Fina rum har länge drömt om en egen blomsterbutik. Sabina som var delägare i Viblomman som tyvärr gick i konkurs, var sugen på revansch. En sammansvetsad duo som gärna lyfter andra kvinnliga företagare. 

Motalas första glammiga camping

NÄRINGSLIV KLOCKRIKE

Glamping är camping i lyxförpackning. Bo ute i det fria men under lyxigare former och kanske bäst av allt; du slipper att sätta upp tältet själv. Mångsysslaren Karin Sandstedt, uppvuxen på Östgötaslätten men numera boendes i Schweiz, har satt upp fem vita tält på Sörby gård utanför Klockrike. Göta kanal slingrar sig runt gården och omgivningen är verkligen idyllisk. Vad får en arkitekt boendes i Schweiz att satsa på glamping i Klockrike?

Maj månads mest gillade bild

PLATSMARKNADSFÖRING

Ett av Motalas mest älskade konstverk, Vätternrundan av Iréne Nordh. Maj månads mest gillade bild på @motalasjostad är ett motiv som många känner igen! Vem har inte hoppat upp på cyklarna i Stadsparken för att föreviga ett äkta Motalamoment? Bakom kameran hittar vi @bergsfoto. Inlägget har gillats av 476 personer och nått 5730 konton.
 
På Instagram delar vi bilder och fakta från Motala som ses av tiotusentals följare varje månad. Tagga dina bilder eller filmer med #motalasjöstad så kan ditt inlägg bli ett av de vi postar!

Vässa din närvaro i sociala medier

LEKTION 6 - UPPTÄCK MÖJLIGHETERNA MED LINKEDIN

LinkedIn är ett bra verktyg för att knyta nya affärsrelationer, rekrytera medarbetare och söka sig vidare i karriären. Det fungerar också som en plattform där du eller ditt företag kan profilera er gentemot kunder och konkurrenter. Vad finns det då för vinster med att ha en företagssida? På Linkedin har ni en möjlighet att attrahera rätt kompetens, visa upp företaget och marknadsföra er mot kunder och partners. Här kommer ett par konkreta tips på hur ni kan nå ut på LinkedIn!

Save the date - 13 november

MOTALAGALAN

Vi kan glädjande meddela att Motalagalan planeras den 13 november. Förutsatt att restriktionerna tillåter det förstås. Äntligen har vi något härligt att se fram emot!
Har du frågor rörande Motalagalan, kontakta Christina Gyberg, 0141-10 12 08

Läs mer

Svenskt näringsliv lyfter Motala

NÄRINGSLIV MOTALA

Motala är en av ett fåtal utvalda kommuner i landet som ska delta i Svenskt Näringslivs utvecklingsprogram under 2021. En hjälpande hand för att ta nästa kliv i näringslivsarbetet och förbättra företagsklimatet ytterligare. Projektet startar i höst och löper fram till sommaren 2022.

Läs mer

Sommaröppen turistinformation

BESÖKSNÄRING

28 juni startar den dagliga sommaröppna turistinformationen i Folkets Hus foajé kl.10-18. Turistinformatörer finns på plats med tips, broschyrer och kartor för motalabor och besökare. Är du aktör och vill dela med dig av informationsmaterial, lämna till turistinformationen. Önskar du Motalamagasin och kartor till din verksamhet eller har andra frågor? Hör av er på upplev@motala.se  eller 0141-101 205

Svenskars digitala beteende

BESÖKSNÄRING

Hur gör du för att möta din målgrupp i deras vardag? Har du uppdaterad information om din verksamhet på attraktiva plattformar? Hur kan du lära känna din målgrupp? Ta del av Visit Swedens rapport som genomförts inom Svemester-uppdraget. Rapporten belyser bland annat hur digitaliseringen utvecklats under pandemin och hur det påverkar oss alla.

Detta ebrev har sänts till info@tillvaxtmotala.se  | Avregistrera
 © Tillväxt Motala