Tillväxt Motala AB nyhetsbrev. Vecka 35, 2021

Motalagalan 2021

Frågetecknen är och har varit många gällande Motalagalans genomförande. Vågar man satsa i dessa ovissa tider? En skenande smittspridning och ett samhällsansvar vs ett välbehövligt ljus i mörkret och hyllning till de företag som faktiskt lyckats under detta pandemiår. Besked om eventuella lättnader dröjer till slutet av september och i dagarna fattade vi beslutet att köra i gång nästa fas i arbetet med Motalagalan.

På måndag öppnas biljettförsäljningen exklusivt för medlemmar i Tillväxt Motala men redan idag påbörjas nomineringsarbetet. Vem tycker du ska hyllas för sina insatser under året?

Miljardsatsning i Motala

SVENSK PLASTÅTERVINNING

I veckan kom det glädjande beskedet att Svensk Plaståtervinning expanderar och bygger en hypermodern anläggning för plaståtervinning i Motala. En miljardinvestering som kommer generera 100 nya jobb och som förväntas bli startskottet för en ny cirkulär återvinningsprocess.

Sjöstadsmorgon
-politikerutfrågning

Fredag 24/9 bjuder vi in till politikerutfrågning i Folkets hus. Aktuella ämnen modereras av MVT:s Lina Handberg. Näringslivsfrågorna får extra fokus med Företagarnas regionschef Frida Boklund på scenen. Från 07:30 bjuder vi på frukosttallrik och "sunt mingel". Varmt välkommen!

Lansering av Sjöstadshäftet

DIGITALT RABATTHÄFTE

Sjöstadshäftet är ett digitalt rabatthäfte som sponsras av det lokala näringslivet och säljs till förmån för föreningslivet i Motala. En vidareutveckling av Sjöstadskortet i samarbete med Cardskipper som kommer att lanseras i nästa vecka. Sjöstadshäftet är späckat med fina erbjudanden som alla föreningar har möjlighet att sälja inom kort. Det är kostnadsfritt för företagare att registrera ett erbjudande.

Vardagshjälte med stort hjärta

IDROTT / INTEGRATION

Det finns människor som ÄR det de jobbar med. Personer som verkligen har hamnat på rätt plats i livet, som verkar ha fötts in i sitt yrke. Patrik Johansson på RF/SISU Östergötland är en av dessa. En vardagshjälte med ett hjärta som klappar lite extra för att alla barn ska få röra på sig. Att det dessutom är ett kraftfullt verktyg för integration, ja det har han många bevis för.

SRD - när hobby blir levebröd

NÄRINGSLIV MOTALA

Mikael Engström är Motalakillen som gjort sitt barndomsintresse till business. Han designar och säljer premiumriggar för SIM-racing. Just nu hinner han knappt köra något själv då det egna bolaget tar all vaken tid, men i framtiden hoppas han att det går att kombinera. Får han drömma så önskar han kunna anställa någon som tar hand om event-delen i Motala så att han kan arbeta på distans i Australien. Där bor nämligen hans fru och lilla dotter.

Drömmen om att starta eget

NYETABLERING MOTALA

Semestra i Motala heter Josefin Arvidsson och Mathias Hammächer alldeles nystartade bolag. Med sina två ambulerande glasscyklar, uthyrning av SUP:ar och trampbåtar har de i sommar gjort premiär som egna företagare.
Även om paret har viss erfarenhet av turister har sommaren bidragit med en hel del aha-upplevelser. Som att många reser i timmar för ett besök i Motala över dagen och att ansvarsfrågan gällande vattenaktiviteter var större än de först räknat med.

Vässa din närvaro i sociala medier

LEKTION 7 - BLI VÄN MED ALGORITMERNA

Har du hört talas om begreppet algoritm? Om inte är det dags att spetsa öronen. När det kommer till sociala medier används algoritmerna för att sortera fram och bort vad användarna ser i sitt flöde. Det här innebär att om du inte följer algoritmernas spelregler, så riskeras dina eller ditt företags inlägg att sorteras bort. Men ingen fara, här kommer en enkel guide och genomgång kring vad som gäller när det kommer till algoritmer på de olika plattformarna Facebook, Instagram och LinkedIn.

Mest gillad bild i juli

PLATSMARKNADSFÖRING

En härlig kvällsvy. Juli månades mest gillade bild på @motalasjostad visar ett äkta sjöstadsmoment. Fler och fler har fått upp ögonen för SUP denna sommar och det är svårt att tänka sig något mer rofyllt än en SUP-tur i solnedgången. Inte heller var som helst utan i Tokanäset, en av Motalas härligaste badpärlor! Bakom kameran hittar vi @majacharlotta1. Inlägget har gillats av 431 personer och nått 8121 konton.

Mest gillad bild i augusti

PLATSMARKNADSFÖRING

Augusti månades mest gillade bild på @motalasjostad kommer från en av Motalas mest besökta platser om sommaren, Borenshult slussar. Här ser vi Vänergaleasen Mina som precis ska påbörja sin slussning, fotad av @photo_by.cs. Inlägget har gillats av 338 personer och nått 5739 konton.
 
På Instagram delar vi bilder och fakta från Motala som ses av tiotusentals följare varje månad. Tagga dina bilder eller filmer med #motalasjöstad så kan ditt inlägg bli ett av de vi postar!

Industriarvsrundan
4-5 september

BESÖKSNÄRING

Nu till helgen erbjuds guidning vid Baggetorps gruva i Tjällmo, denna speciella plats där Wolfram kunde utvinnas under en kort och intensiv period. Guidningen sker i samarbete med Tjällmo hembygdsförening och är en del av ett regionalt projekt där kommunerna Finspång, Norrköping, Västervik, Åtvidaberg och Motala ingår. Projektet jobbar med att belysa industriarvet och finna en metod att stärka de lokala och ideella kulturarvsaktörer som vill utveckla sitt arbete inom kulturturism.

Göta kanal populärt för hemesterfirare

BESÖKSNÄRING

Rekordstort antal förbokningarna på kanalen gjorde att Göta kanalbolag hade höga förväntningar på årets säsong. Något som med råge infriades då man redan nu kan se att det har slagits rekord i antal fritidsbåtar. Även landbesökare längs hela kanalen i samtliga kanalkommuner har haft rekordmånga besökare. Sammanställning för Motalas turistföretag kommer att redovisas när gästnattsstatistiken släpps inom ett par månader, blir förmodligen en trevlig läsning då många lokala aktörer vittnar om hög beläggning.

Detta ebrev har sänts till info@tillvaxtmotala.se  | Avregistrera
 © Tillväxt Motala