Tillväxt Motala AB nyhetsbrev. Vecka 51, 2019.

Med förväntan inför ett spännande 2020!

TILLVÄXT MOTALA

2019 närmar sig sitt slut och vi vill passa på att tacka er alla för det gångna året! Det har varit ett år fyllt med spännande, tillväxtrelaterade möten och utmaningar. Nu ser vi förväntansfullt fram emot 2020. Men dessförinnan ska vi njuta av jul och lite ledighet. Om du önskar besöka oss, ta gärna kontakt med den du söker innan ditt besök, då vi har begränsade öppettider i mellandagarna. Missa inte nyårsvandringen, den traditionella eftermiddagspromenaden på årets sista dag, i vår vackra sjöstad. Gott nytt!

Motala Expo öppen för bokning!

TILLVÄXT MOTALA

Företagsmässan Motala Expo arrangeras 13-14 mars 2020 och är nu öppen för monterbokning. 120 platser släpptes i förra veckan och ett fåtal finns nu kvar för de företag som önskar delta på Östergötlands största lokala företagsmässa. Det blir trettonde året som mässan arrangeras, och under mässdagarna kan besökare och utställare se fram emot offentliggörandet av de prestigefyllda priserna ”Årets Motalaföretag” och ”Årets företagare” samt en intressant gäst!

Motala kommun trea i Östergötland

FÖRETAGSKLIMAT

Trea i hela Östergötland. Förra året var Boxholm bästa tillväxtkommunen i länet. I år är det Mjölby kommun som vinner och Norrköping hamnar på andra plats. Motala kommun får en hedrande tredjeplats. Det är två kliv uppåt och förbi Linköping jämfört med 2018 års femteplacering.

Nomineringen öppen för årets företagare och årets Motalaföretag

NÄRINGSLIV & ENTREPRENÖRSKAP

Nu står nomineringen öppen till såväl årets företagare som årets Motalaföretag - två ärofyllda priser som delas ut vid Motala Expo 2020.

–Nu har du chansen att nominera den företagare som du tycker förtjänar att stå i rampljuset och hyllas av alla de som besöker Motala Expo och som förväntansfullt samlas framför scenen, säger Christina Gyberg, ordförande för Företagarna i Motala & Vadstena.

ÅRETS FÖRETAGARE

ÅRETS MOTALAFÖRETAG

Sjöstadsliv året runt

MOTALA. ÖSTERGÖTLANDS SJÖSTAD.

Bostads- och marknadsföringsnätverket Livet i Motala årliga kampanj har nu fokus på vinter i sjöstaden. I dagsläget filmas material till ett par korta vinterfilmer som ska marknadsföra Motala som en sjöstad även ”off-season”.

Framtidsplaner för Gallerian

Gallerian i Motala rymmer många av Motala Centrums butiker. I fjol fick Gallerian nya ägare, och nu presenterar fastighetsbolaget Point Properties sina framtidsplaner. I visionen ryms 95 nya lägenheter med inflyttning 2022.

Temperaturmätning för sommaren 2019

BESÖK & TURISM

En temperaturmätning för sommaren 2019 har skickats ut till företag i Motala kommun som är verksamma inom besöksnäringen. Intressant att nämna är att jämfört med föregående år som man benämner som en rekordsommar, tyckte över 50% att de haft en likvärdig sommarsäsong som i fjol, 11% tyckte säsongen startade tidigare, 8% tyckte att säsongen höll på längre in på hösten och 14% tyckte den var kortare. På frågan om hur många besökare man har haft jämfört med i fjol svarade 40% av företagen att de har haft fler, 30% lika många och 22% färre i år än förra sommaren. Hälften av företagen tyckte att sommarens omsättning var bättre än i fjol, 30% tyckte att den var likvärdig och 20% tyckte att den var sämre.

Smart Yta väljer Motala som nästa etableringsort

ETABLERING

Det unika konceptet Smart Yta ger dig som privatperson eller företagare möjligheten att köpa ditt egna kostnadseffektiva lager, förvaring eller produktionslokal med äganderätt. Nu väljer Smart Yta Motala som nästa etableringsort.

Paus för Coffice drop-in frukostar

TILLVÄXT MOTALA

De senaste åren har Motalas företagare haft en stående inbjudan till drop-in frukostar på Coffice varje torsdag, där syftet har varit att erbjuda en mötesplats för företagare och kommunala tjänstemän och politiker. Nu är det dags för Tillväxt Motala att pröva nya vägar.

Succé för krogsafari

TILLVÄXT MOTALA

Vinterns medlemsmingel blev en kväll full med skratt och tävlingar då Tillväxt Motalas medlemmar gästade tre restauranger i centrum; Berggrens öltapp & mat, Pinchos och Bistro Levson. Det tävlades i Motalaquiz, pilkastning och bearnaise-sås där alla gick all-in.

Arbeta med oss!

TILLVÄXT MOTALA

Har du hjärtat i Motala? Vill du bli en del av ett näringslivsbolag som arbetar för att skapa en företagsmiljö i toppklass? Vi på Tillväxt Motala AB älskar utveckling. Det hörs ju på namnet.
Just nu söker vi två nya kollegor!

Här hittar du lediga fastigheter och lokaler

Letar du ny lokal eller mark, eller vill du se över marknaden för något du själv äger? Då är Objektvision rätt ställe för dig. Detta digitala system ger dig en snabb överblick som både köpare och säljare och här hittar du aktuella fastigheter både snabbt och smidigt. Alltså en gratis annonsplats för dig som vill sälja din fastighet.
På samma ställe hittar du också företag till försäljning.

Detta ebrev har sänts till info@tillvaxtmotala.se  | Avregistrera
 © Tillväxt Motala