Tillväxt Motala AB nyhetsbrev. Vecka 4, 2020

Lars Stjernkvist är årets gäst på Motala Expo

NÄRINGSLIV & EVENT

En äkta östgöte med ett hjärta som klappar lite extra för barndomsstaden Motala. Politikerkändis och lokalrevyernas dröm med återkommande spektakulära uttalande och sitt karaktäristiska hår. Årets gäst på Motala Expo heter Lars Stjernkvist. Han intervjuas på scenen kl 11 den 14 mars. Missa inte det!

Magnus Bäcklund guidar på Motala Expo

NÄRINGSLIV & EVENT

Allkonstnären Magnus Bäcklund kommer vara det stående inslaget på Motala Expo då han i år axlar rollen som konferencier. Magnus har tidigare medverkat på den allra första versionen av Motalagalan och ska nu alltså guida besökarna på Motala Expo.

Välkommen till årets näringslivsevenemang!

TILLVÄXT MOTALA / EVENT

Årets första Sjöstadsmorgon är snart fullbokad, men under 2020 anordnas som vanligt ett stort antal evenemang för dig som är företagare eller företagsreprestentant i Motala kommun.
Det bjuds under året bland annat in till spännande Byggbranschdagen, Motalagalan, Motala Expo – Östergötlands största företagsmässa och självklart fler populära Sjöstadsmorgon!

Sjöstadsmorgon – för ett bättre företagsklimat

 TILLVÄXT MOTALA 

En vecka kvar till årets första Sjöstadsmorgon - Motalas populära frukostkoncept för dig som är företagare, entreprenör, företagsrepresentant eller politiker. Traditionsenligt huserar årets första upplaga i Kommunhuset med Motala kommun som värd där temat för dagen är för ett bättre företagsklimat. 

Spännade boende på historisk mark

BOSTÄDER

I Motalas gamla verkstadsmiljö påbörjas nu bygget av nya tomter i kvarteret Filspånet. Tomterna byggs enligt befintlig detaljplan. Efter markanvisning uppför nu A-hus villor på 6 nya tomter.

Kommunens resultat och arbete för ökad tillgänglighet

FÖRETAGSKLIMAT

Motala kommun fortsätter sitt arbete för att förbättra tillgängligheten på telefon och mejl. Den årliga servicemätningen visar att Motala kommun, för de flesta parametrar, placerar oss i nivå med riket. 

Mål för tillgänglighet och inflytande
I det lokala utvecklingsprogrammet finns ett specifikt mål som handlar om tillgänglighet och inflytande.

Motalas nya e-handelsentreprenörer

FÖRETAGANDE

Det var strax innan årsskiftet som det unga syskonparet Nellie Lundqvist, 22, och Noel Lundqvist, 19, gick in som ägare i Hygiengrossisten AB och tog över e-handeln hygiengrossisten.se. Affärsidén? Att bedriva inköp och försäljning av miljömärkta och ekologiska hygienartiklar.

Vi tycker att det ligger i tiden med ekologiskt och miljömärkta produkter. Det finns så oerhört mycket kemikalier och tillsatser i produkter vi använder dagligen som är så lätta att byta ut mot alternativ som är bättre för dig, ditt barn, naturen och vår planet, menar Nellie, marknadsansvarig Hygiengrossisten.

Ansök om serveringstillstånd till sommaren senast 20 april

FÖRETAGANDE

Tillståndsprövningen kan under våren ta lite längre tid än vanligt. Lämna in din ansökan så snart som möjligt om du vill ha beslutet till sommaren.

Läs mer

Ekenäsvillan säljs till Bostadsstiftelsen Platen

NYHETER

Bostadsstiftelsen Platen angav i sitt anbud att de både vill utveckla Ekenäsvillan, närområdet kring Ekenäsvillan och det idag av Platen ägda bostadsområdet på Torpavägen. Kommunen har bedömt det positivt att en större aktör vill utveckla hela området och upprätta ny detaljplan, inte bara för Ekenäsvillan utan även för närområdet. Enligt beslut i kommunstyrelsen köper Bostadsstiftelsen Platen fastigheten Ekenäsvillan 1.

Läs mer

Lunchklubben – mötesplats med fokus på forskning

Det bedrivs forskning av världsklass i vår region och via Lunchklubben får du en unik inblick i vad forskningen kommer att betyda. Lunchklubben är dessutom en mötesplats i för universitet, näringsliv och samhället. 

Läs mer

Stöd till dig som är nybliven företagare

På NyföretagarCentrum Västra Östergötland får du som funderar på att starta eller nyligen har startat eget företag kostnadsfri, personlig och konfidentiell rådgivning, och möjlighet att delta i seminarier. Missa inte heller fördelaktiga erbjudanden du får som nyföretagare!

Till NFC Västra Östergötland

Här hittar du lediga fastigheter och lokaler

Letar du ny lokal eller mark, eller vill du se över marknaden för något du själv äger? Då är Objektvision rätt ställe för dig. Detta digitala system ger dig en snabb överblick som både köpare och säljare och här hittar du aktuella fastigheter både snabbt och smidigt. Alltså en gratis annonsplats för dig som vill sälja din fastighet.
På samma ställe hittar du också företag till försäljning.

Detta ebrev har sänts till info@tillvaxtmotala.se  | Avregistrera
 © Tillväxt Motala