Senaste nytt från näringslivet i Motala
Vecka 19, 2019

Roger Altsäter valdes till ordförande för Tillväxt Motala AB

Under Tillväxt Motalas årsstämma den 11 april tackades Kerstin Davidsson och Wiggo Eriksson av för sitt engagemang och sin tid som styrelseledamöter i Tillväxt Motala AB. Roger Altsäter tog över ordförandeposten efter Gunilla Brynell Johansson, som fortsätter som styrelseledamot. Invalda i AB-styrelsen blev Marcus Kåtorp, vd Statt Motala, Marie Bergmar, kontorschef Swedbank, och Göran Lundström, vd Åhlin & Ekeroth. Magnus Larsson, vd Exeo, är kvar i AB-styrelsen.

I styrelsen för Tillväxt Motala Ekonomisk förening avtackades Camilla Egbert och Lotta Karlsson som tidigare ledamöter i föreningen. Fredrik Järkemyr valdes om som styrelsens ordförande och Andreas Karlén valdes om som ledamot. Åse Julander och Kåre Friberg valdes in som ledamöter. Victor Carlsson är kvar som ledamot i ekonomiska föreningen

Vi hälsar våra nya styrelsemedlemmar varmt välkomna!

Sjöstadslunch med svenskt näringslivs kommunranking

FÖRETAGSKLIMAT

Varmt välkommen till maj månads Sjöstadslunch! Vi gästas av Svenskt näringslivs regionchef, Sofia Sjöström som presenterar resultatet av den årliga mätningen av kommunernas företagsklimat. Rankingen tar utgångspunkt från det företagen fört fram i en enkätundersökning tidgare i år, och till det adderas ett antal statistikfaktorer.

Somrigt Sjöstadsmorgon i anrik slottsmiljö 

Lyssna till Hannah Gruffman som presenterar museiverksamheten med fokus på Charlottenborgs slott och Nina Glimvall, vd för Medevi Brunn som pratar hälsosam mat och gott värdskap. Avslutningsvis presenterar Tillväxt Motalas Pia Axelsson vår sommarverksamhet, nyheter kring Infopoints och annan aktuell information. Efter Sjöstadsmorgon finns möjlighet att gå en guidad tur i den alldeles nyinvigda utställningen!

Snart öppnar Hotell Carl Friman

Tillväxt Motala och Jobbanalysen har fått en exklusiv förhandsvisning av det nya hotellet Carl Friman som planerar att öppna i sommar. Hotellet kommer erbjuda 20 rum och en trevlig bistro till sina hotellgäster, som också välkomnar den som önskar njuta av god mat och dryck. Förutom Carl Friman så driver man också Hotell Östermalm.
Håll utkik i våra sociala kanaler framöver för att få ta del av mer information kring arbetet med hotellet inför öppning, om konceptet för bistron och för exklusiva bilder inifrån de vackra lokalerna.

Bråda dagar för Motalas handelsnätverk

Företagsnätverken i Motala centrum och Bråstorp gör under året gemensam sak i kampanjen ”Tack för att du shoppar lokalt”. En kampanj som syftar till att öka lojaliteten bland Motalabor genom att påvisa fördelarna som finns med lokal handel tillika lokal ekonomi. En del i satsningen är Shoppinglördagen den 25 maj, där familjeaktiviteter och starka erbjudanden från  butikerna kombineras. Under 2019 ligger också fokus på fortsatt arbete för utveckling av handelsområdena vad gäller tillgänglighet, skyltning och utbildning; nu senast grundutbildning i sociala medier.

Satsning med stor framtidstro

Under pompa och ståt klippte Kåre Friberg, KSO Motala kommun, bandet som hölls upp av Motala Verkstad - A part of MVG's Daniel Ellison och styrelseordförande Albert Elfström för att inviga MVG:s senaste satsning. Investeringen i två nya maskiner i Motala gör Motala Verkstad effektivare, snabbare och en än mer komplett leverantör till sina kunder.

Borensbergsdagen 2019 lockade många

Borensbergs handelsnätverk tillsammans med sponsorer från det lokala näringslivet står bakom  Borensbergsdagen som genomfördes den 5 maj. Dagen syftar till att marknadsföra Borensberg, den lilla sjöstaden vid Göta kanal, och dess rika frilufts-och näringsliv. Besökarna som slöt upp vid Gästistorget och Ångbageriet under söndagen fick möjlighet att möta många lokala företag och föreningar.

Effektiva möten 

Varje år görs en nationell undersökning om möteskultur i arbetslivet. 35% säger att de överhuvudtaget inte borde deltagit på mötet och 50% säger att mötet saknade syfte. Detta är ett enormt resursslöseri. För att effektivisera arbetet än mer bjöds Tillväxt Motala’s branschrådsmoderatorer in för att få nya verktyg till att skapa en bättre, och mer effektiv, möteskultur.

Nu startar planeringen för årets stora fest

Du vet väl om att aktuella inköp publiceras på vår hemsida? Just nu söker vi leverantörer för byggnation, mat & dryck och eventproduktion som tillsammans med oss vill skapa en galakväll att minnas - Motalagalan 2019! 

Anlita studenter för ett Studentuppdrag

Få nya insikter som utvecklar er verksamhet. Studenterna genomför skarpa uppdrag kopplade till näringsliv och samhälle - ett bra sätt att knyta kontakt med din framtida medarbetare!

Se aktuella uppdrag

Har du som egenföretagare koll på ekonomin?

Just nu pågår NyföretagarCentrums kostnadsfria seminarieserie Steget till Eget för nyföretagare. På måndag är temat ekonomi och du kan enkelt anmäla dig via NyföretagarCentrums hemsida!

Läs mer och anmäl dig

Välkommen på medlemsmingel 

MEDLEM

Så närmar vi oss sommarens varmaste månader och så också sommarens medlemsmingel för dig som är medlem i Tillväxt Motala ekonomisk förening.

Vi startar kvällen med den sedvanliga kampen på Äventyrsgolfen i Varamon, för att fortsätta med middag och mingel på Restaurang Sjövik.

Save the date - snart kommer inbjudan!

Här hittar du lediga fastigheter och lokaler

Letar du ny lokal eller mark, eller vill du se över marknaden för något du själv äger? Då är Objektvision rätt ställe för dig. Detta digitala system ger dig en snabb överblick som både köpare och säljare och här hittar du aktuella fastigheter både snabbt och smidigt. Alltså en gratis annonsplats för dig som vill sälja din fastighet.
På samma ställe hittar du också företag till försäljning.

Detta ebrev har sänts till info@tillvaxtmotala.se  | Avregistrera
 © Tillväxt Motala