Det går mot semestertider i sjöstaden

Senaste nytt från näringslivet i Motala vecka 24, 2019

TILLVÄXT MOTALAS VD HAR ORDET

Ett intensivt första halvår har passerat sedan jag tillträdde. Ett halvår långt över förväntan. Vilken härlig energi och framåtanda som jag får förmån att möta varje dag från personal, medlemmar, kunder och andra intressenter. Det finns en inbyggd vilja hos så många som dag ut och dag in kämpar för att göra vår framtid än ljusare - det bådar gott inför framtiden. Ett stort tack för allas engagemang!
 
Det närmar sig semestertider och jag hoppas att alla får en fin och avkopplande semester med nära och kära. Tillväxtkontoret håller stängt v. 29-31. Glad sommar allesammans!
Magnus
 

Utökad service till sjöstadsbesökare

BESÖKSSERVICE

Tullkammaren i Motala hamn är i sommar vår förstärkta InfoPoint, med bland annat Sanna som bemannar. InfoPoint Tullkammaren håller öppet juni, juli & augusti - alla dagar mellan kl 10-18! 

Våra sommarvärdar Wilma & Gunilla cyklar runt på vår InfoPointcykel samma period till besökstäta platser och möter besökare på plats. Har du några frågor eller funderingar? Kontakta oss gärna!

Stor kartläggning av kompetensbehov

FÖRETAGSKLIMAT

Jobbanalysen är ett unikt samverkansprojekt mellan Arbetsförmedlingen, Motala kommun och Tillväxt Motala, som påbörjades 1 september 2016 och som nu färdigställs. Syftet med projektet är att kartlägga de kompetensbehov som finns i Motala. Totalt har 700 företag intervjuats, varav 120 av dessa besökts. Därutöver har projektet deltagit i de flesta arenor där det lokala näringslivet möts.

Oslagbar start på Cykelveckan

BESÖK & NÄRINGSLIV

Vi är mitt uppe i den stora Cykelveckan! Närmare 12 000 cyklister körde MTB-Vättern, Tjejvättern, Halvvättern och Vätternrundan 100 km i helgen. Cykelfesten bidrar till stora turistekonomiska effekter för det lokala näringslivet. Baserat på en turistekonomisk undersökning av HUI Research så beräknas årets cykelfest bidra med dryga 60 miljoner kronor, exklusive anmälningsavgifter. När cyklister och medföljande sällskap blir sjöstadsbor för ett eller flera dygn - då resulterar det i tillväxt för hela kommunen.

Spadcermoni och byggstart för nya utbyggnationen

NÄRINGSLIV

Den 4 juni togs första spadtaget till Rasch utbyggnation i ett strålande soligt Motala. Strax över 100 personer deltog under spadceremonin på den nya marken där 8000 kvadratmeter produktion, kontor och lager ska byggas till.

-Vi växer kontinuerligt och tror på det vi gör. Det känns riktigt kul att ta nästa kliv med en rejäl utbyggnad, säger Per-Magnus Magnusson, vd på Rasch i ett pressmeddelande.

Nya planer för Gamla Motala Verkstad

BO, BYGGA & MILJÖ

Tisdag 18 juni ska kommunstyrelsen ta beslut om att teckna en avsiktsförklaring med Serneke Produktutveckling AB gällande fastigheten Motala Verkstad 1, eller ”Gamla Motala Verkstad” som området kallas. Ambitionen är att hela området ska utvecklas med till exempel bostäder och lokaler för evenemang.

Vi välkomnar våra nya medlemmar!

TILLVÄXT MOTALA

I början av maj arrangerades årets stora rekryteringsdag. En dag fylld med pep-talk och säljsamtal förpackat som en inspirerande tävling. Kanske inte så konstigt med tanke på att bolagets nya vd är en stjärnsäljare av rang. Resultat blev 18 nya medlemmar, nyfiken på vilka? Klicka på länken.

Härligt medlemsmingel

TILLVÄXT MOTALA

I strålande sol arrangerades det sedvanliga rafflande mästerskapet i minigolf på sommarens medlemsmingel. Våra medlemmar skapade en härlig stämning på den efterföljande middagen då det avnjöts god mat och ett lite klurigt musikquiz. Tack till alla som kom! Klicka på länken för att se vem som blev årets Tillväxt Motala mästare i minigolf.

Anlita studenter för ett Studentuppdrag

Få nya insikter som utvecklar er verksamhet. Studenterna genomför skarpa uppdrag kopplade till näringsliv och samhälle - ett bra sätt att knyta kontakt med din framtida medarbetare!

Se aktuella uppdrag

Stöd till dig som är nybliven företagare

På NyföretagarCentrum Västra Östergötland får du som funderar på att starta eller nyligen har startat eget företag kostnadsfri, personlig och konfidentiell rådgivning, och möjlighet att delta i seminarier. 

Läs mer och anmäl dig

Här hittar du lediga fastigheter och lokaler

Letar du ny lokal eller mark, eller vill du se över marknaden för något du själv äger? Då är Objektvision rätt ställe för dig. Detta digitala system ger dig en snabb överblick som både köpare och säljare och här hittar du aktuella fastigheter både snabbt och smidigt. Alltså en gratis annonsplats för dig som vill sälja din fastighet.
På samma ställe hittar du också företag till försäljning.

Detta ebrev har sänts till info@tillvaxtmotala.se  | Avregistrera
 © Tillväxt Motala