Tillväxt Motala AB nyhetsbrev. Vecka 39, 2021

Tillväxt Motala vinner upphandlingar

Det står nu klart att Tillväxt Motala får fortsatt förtroende av Motala kommun att driva kommunens näringslivsutveckling samt turism och besöksservice. I upphandlingen valde kommunen att dela upp bolagets tidigare uppdrag i två delar, där evenemang och hyreskonceptet Coffice utgick och ersattes med stadsutveckling. Nu vill man  jobba vidare på att förverkliga visionen om att Motala ska bli hela Sveriges sjöstad. Tillväxt Motalas ordförande Roger Altsäter förklarar att uppdragen ligger tätt sammankopplade, stads och centrumutveckling går hand i hand med besöksnäringsutvecklingen. Han betonar Motalas unika geografiska läge vid Vättern och att vi redan idag är en betydelsefull del av Östgötaregionen

Runt årsskiftet flyttar Tillväxt Motala från sina lokaler i företagsbyn Brandmannen till Repslagargatan 13. En flytt som möjliggör en mer öppen Infopoint och nya mötesplatser.

En ny arena ska etableras där geografiska nätverk står i fokus, där ska företagare knytas närmare politiker och tjänstemän i kommunen.

Timbalaya till Motala

ETABLERING BESÖKSNÄRING

Den magiska världen, Timbalaya, är ett steg närmare en etablering då kommunen nu har fattat beslut att teckna en avsiktsförklaring med det brittiska äventyrskonceptet. Kreatören Nick Farmer, som ligger bakom flera av attraktionerna på Gröna Lund, har länge drömt om att skapa något som främjar barns fantasi och uppmanar till spontan lek i naturen.

Borensberg mekaniska, den flexibla verkstaden

NÄRINGSLIV BORENSBERG

I en gammal tegelbyggnad alldeles intill Göta kanal ligger Borensbergs mekaniska, det lilla företaget som har legotillverkning i en- eller små upplagor som sin specialitet. Idag är man leverantör till de riktigt stora drakarna och ägaren Tommie Nordin drömmer om nya lokaler för att kunna växla upp sin verksamhet ännu mer. Precis som i många andra branscher är brist på personal ett stort orosmoment. Bolaget har nio anställda och flertalet har hittat rätt tack vare vuxenutbildning.

Ulvåsa solpark blir störst i Sverige

NÄRINGSLIV MOTALA

En gammal sjöbotten i Ulvåsa, som tidigare brukats men där mulljorden försvunnit och arealen har tagits ur drift, är nu tänkt att bli Sveriges största solcellspark. Byggstart är planerat till april 2022 och EnergiEngagemangs solcellspark kommer att ha en effekt på 24 MW. Parken beräknas tas i drift under andra halvan av 2022 och producera cirka 24 000 000 kWh/år, vilket motsvarar årsbehovet för närmare 10 000 lägenheter.

Bakläxa för Motalas politiker

Vinster i välfärden och en levande landsbygd var de frågor som skapade hetast debatt under årets politikerdebatt. Alla var rörande överens om att jämställdhet är en viktig fråga, samtidigt som scenen dominerades av män. ”Ingen bra marknadsföring för Motala”, kommenterade Företagarnas Frida Boklund.

Sjöstadshäftet

DIGITALT RABATTHÄFTE

Sjöstadshäftet är ett digitalt rabatthäfte som sponsras av det lokala näringslivet och säljs till förmån för föreningslivet i Motala. En vidareutveckling av Sjöstadskortet i samarbete med Cardskipper. Det finns fortfarande möjligheter för företagare att registrera ett erbjudande.

Höstens höjdpunkt

MOTALAGALAN

Den 13:e november gör Motalagalan comeback efter ett års uppehåll. Många ser verkligen fram emot årets stora fest, något biljettförsäljningen vittnar om. Just nu bearbetar juryerna den enorma mängd nomineringar som inkom i år. Finalister kommer att presenteras i slutet av oktober.

Vässa din närvaro i sociala medier

LEKTION 8 - ANNONSERA I SOCIALA MEDIER

Att hitta kunder eller nå ut med prioriterad information via annonsering på Facebook och Instagram behöver inte kosta mycket. Här finns en möjlighet att nå en stor publik samtidigt som ni kan välja väldigt smala målgrupper. Till skillnad från budskap i traditionell media som tidningar och radio, kan du med annonsering i sociala medier styra över vilka som ska se dina annonser genom att rikta mot valda målgrupper. I den här lektionen får du både lite bakgrund och en snabbguide hur ni skapar annonser i Ads manager.

Beslut om vidareutveckling

GAMLA MOTALA VERKSTAD

Serneke Invest AB har både kort- och långsiktiga visioner för Gamla Motala Verkstad. Företaget vill utveckla området för att attrahera fler företag till staden. Detta genom att skapa attraktiva och unika lokaler där företag kan etablera sig. Kommunen och Serneke har under flera år haft dialog om Motalas stadsutveckling. Kommunstyrelsen ska nu ta beslut om ett förslag till genomförandeavtal och överlåtelseavtal för den fortsatta utvecklingen av Gamla Motala Verkstad. Därefter ska ärendet vidare till kommunfullmäktige för beslut.

Läs mer

Månadens bild september

PLATSMARKNADSFÖRING

September månades mest gillade bild på @motalasjostad är faktiskt inte alls en bild utan en film! Här ser vi nästa generations cykelsprinter inta konstverket Vätternrundan. Bakom cyklisten anar vi Motalabron. Fångat den fina stunden har mamma @silverringen24 gjort. Inlägget har gillats av 528 personer och nått 7395 konton.
 
På Instagram delar vi bilder och fakta från Motala som ses av tiotusentals följare varje månad. Tagga dina bilder eller filmer med #motalasjöstad så kan ditt inlägg bli ett av de vi postar!

Stort kliv upp på näringslivsrankingen

FÖRBÄTTRAT FÖRETAGSKLIMAT

Varje år mäter Svenskt Näringsliv de lokala företagens upplevelser av att driva företag i sina respektive kommuner. Intervjuer med företagare sammanställs med statistikfaktorer till en ranking som gör det möjligt att jämföra Sveriges 290 kommuner. Motala ökar i år med 46 placeringar och ligger nu på plats 172 av landets 290 kommuner. Det är Motalas bästa placering hittills. Det finns goda förutsättningar för att fortsätta klättra, då man som en av sju kommuner deltar i Svenskt näringslivs utvecklingsprogram för ett bättre företagsklimat.

Snart är det julmarknad!

SJÖSTADSJUL

Hur avlägset det än må kännas så står snart julen för dörren. Planeringen är redan i full gång inför årets Sjöstadsjul. Vill du ställa ut på den mest efterlängtade julmarknaden i mannaminne? Första advent, söndagen den 28 november. Kontakta Lotta för mer information: lotta.bengtsson@tillvaxtmotala.se

Detta ebrev har sänts till info@tillvaxtmotala.se  | Avregistrera
 © Tillväxt Motala