Tillväxt Motala AB nyhetsbrev. Vecka 48, 2021

Årets pristagare på Motalagalan

Höstens festligaste kväll har precis passerat! Kvällen då entreprenörer, hjältar och förebilder glänser i strålkastarljuset och vinnare hyllas. Motalagalan arrangerades i början av november, efter ett års uppehåll, för åttonde gången i en galaförvandlad Vätternrundan Arena.

Företagarnas hederspris, det pris som inte har några förhandsnominerade gick i år till Jan Harrit, Lalandia A/S med motiveringen:

Företagarnas Hederspris 2021 går till en person som representerar en satsning i Motala kommun som kommer att generera en utveckling vi ännu inte har förstått vidden av. Trots otaliga utmaningar och hinder på vägen står beslutet och arbetet med investeringen fast. Det krävs ett oerhört stort tålamod och en uthållighet, något som är en garanti för ansvarsfullt företagande. Den här personen kommer att sätta Motala på turistkartan för evig framtid.

En stadsutvecklande Sjöstadsmorgon

SJÖSTADSMORGON

Värd för november månads Sjöstadsmorgon var Fastator/Point som i utställningslokalen i Gallerian presenterade sina planer för det gamla Domushuset. Bolagets affärsidé är att köpa upp gamla Domushus för att bygga bostäder och levandegöra stadskärnan.

Idag äger man 17 fastigheter i 13 kommuner där Motalaprojektet har kommit längst och ses som ett pilotprojekt. Fastators vd Knut Pousette berättade att intresset för Motala är stort, något som de 800 intresseanmälningarna för de planerade 130 hyreslägenheterna vittnar om.

Tusentals unga tyckte till om Motalas stadskärna

STADSUTVECKLING

Motalas centrum står in för en spännande utveckling och nyligen avslutades en tävling för barn och unga för att samlat in deras synpunkter, tankar och idéer om vad de önskar av vår stadskärna. Under en förmiddag i november arbetade 45 grundskoleklasser intensivt med att ta fram förslag. 

Läs mer

Fastators vision för Gallerian: lägenheter och närservice

STADSUTVECKLING

I slutet av sommaren tog Fastator/Point över ägandet och driftet av Gallerian i Motala. Utöver det köpte man även Baltzarhuset och byggnaden som Stadshotellet ligger i. I vår videointervju med bolagets vd Knut Pousette berättar han mer om deras visionen för Gallerian och stadskärnan.

Läs mer

Sofia & Maria sätter Borensberg på kartan

LOCAL IS THE NEW BLACK

Sofia Fackler och Maria Selin är hantverkarna, vännerna och eldsjälarna bakom butiken Sofia & Maria. I deras butik i hjärtat av Borensberg har de skapat utrymme både för sin egen kreativitet och andra lokala hantverkare.

Blåklinten sätter sina kunder främst

LOCAL IS THE NEW BLACK

De har stil, de har klass och framför erbjuder Boutique Blåklinten det där lilla extra. De stickade tröjorna, baskrarna och väskorna längs väggarna har trots sina olikheter en sak gemensamt, kunderna. De speglar alla de befintliga kunderna. 

Läs mer

Ny shoppingupplevelse hos Vero Moda

LOCAL IS THE NEW BLACK

Viljan att shoppa lokalt. Det är något som Hanna Sandqvist, butikschef på Vero Moda, märker har ökat med pandemin. Förutom att kunderna har återvänt till butiken, har deras lokala webbhandel också gjort succé.   

Läs mer

Hundraåringen som kör bil

NÄRINGSLIV MOTALA

För 100 år sedan startade Gustaf Ragnar Magnuson, ”Magnusons velocipedaffär” på Repslagaregatan, något som blev starten på den anrika körskolan Magnusons trafikskola. Familjen kom att ha en stor betydelse i bolagets utveckling, då den mycket bestämda farfadern såg till att yrkesvalet gick i arv. Idag drivs trafikskolan av lillebror Hans medan storebror Rolf, som egentligen är pensionär, inte kan hålla sig borta efter 50 år i företaget.

Två nya gaseller!

ÅRETS GASELLFÖRETAG

Tidningen Dagens Industri  har utsett två Motalaföretag till Gasell-företag 2021; RMV Skog, en av Sveriges första leverantörer av fossilfritt skogsarbete samt Ankarberg bygg som prisades även 2020. En fantastisk utmärkelse som visar att man är ett av Sveriges mest snabbväxande företag. Stort grattis!

Årets julklapp

SJÖSTADSKORTET

Presentkort som gynnar Motalas företagare! Julen närmar sig och många arbetsgivare funderar över julgåva till sina anställda. Vi tipsar härmed om Sjöstadskortet det lokala digitala presentkortet.

De har kommunens häftigaste hem

MOTALA KOMMUNS HÄFTIGASTE HEM 2021

Med över hälften av rösterna står det klart att årets vinnare av Motala kommuns häftigaste hem 2021 är huset på Midsommarvägen. Här bor två riktiga Motalaambassadörer, Annelie och Leif Lindgren, ett par som redan i tonåren hade en gemensam dröm om att någon gång få bo på en strand. Något som förverkligades när de flyttade till Motala. På andra plats i tävlingen kom huset på Övra lid där Elin Jönsson och Jesper Grönfoss bor. På tredje plats kom Lizette och Kristoffer Norrfjälls gula trähus i Gamla Motala verkstadsområdet.

Vässa din närvaro i sociala medier

LEKTION 10 - 7 TRENDER I SOCIALA MEDIER 2022

Spegel spegel på väggen där, säg vem som duktigaste på sociala medier nästa år är? Följ med på en spaning inför nästa år på våra sociala plattformar!

Del 10 och avslutande lektion i ””Bygg ditt varumärke digitalt med Emelie” visar att tiden för megainfluencers är över och fokus nu skiftar mot mer autentiska communitys. Våran vana att använda sociala medier har gjort att vi både förväntar oss mer av företag och reklam. Vi vill att vårt flöde ska kännas äkta och personligt. 

Anmäl dig idag!

MEDLEMSMINGEL

Varmt välkommen på medlemsmingel med krogsafari onsdagen den 8 december. Vi inleder klockan 18:00 på Rönnerdahls med en stunds mingel och lagindelning inför kvällens tävling. Därefter avnjuter vi en smarrig förrätt innan vi fortsätter kvällen på nästa krog.

Sjöstadsjul

GEMENSAM JULMARKNAD

Under första advent arrangerades den sedvanliga julmarknaden i centrala Motala. Med gemensamma öppettider och samannonsering under epitetet "Sjöstadsjul" fick besökare ta del av hela tre marknader. På torget, i hamnen och i Folkets hus kunde man göra fina fynd, det erbjöds även aktiviteter som ponnyridning och fiskdam. Mest populärt, var nog traktor- och vagnturen som gick mellan hamnen och torget. Sjöstadsjul var väldigt välbesökt med många nöjda besökare och utställare.

Månadens bild november

PLATSMARKNADSFÖRING

Rekord! Oktober månades mest gillade bild på @motalasjostad är vår mest gillade någonsin. De tre vackra bilderna över det norrsken som vi i Motala fick uppleva förra månaden har sett av nära 25 000 personer och gillats 1316 gånger.
 
På Instagram delar vi bilder och fakta från Motala som ses av tiotusentals följare varje månad. Tagga dina bilder eller filmer med #motalasjöstad så kan ditt inlägg bli ett av de vi postar.

Returpapper blir kommunalt ansvar

NYHET MOTALA KOMMUN

Från och med 1 januari 2022 upphör producentansvaret för returpapper och blir en del av det kommunala avfallet, det vill säga det avfall som kommunen ansvarar för. Förändringen innebär att kostnader för returpappershanteringen istället kommer att finansieras via kommunens avfallstaxa.

Detta ebrev har sänts till info@tillvaxtmotala.se  | Avregistrera
 © Tillväxt Motala