Tillväxt Motala AB nyhetsbrev. Vecka 35, 2020

Nu tar vi till vara på de sista sensommardagarna. Sommaren 2020 har verkligen varit annorlunda men besöksnäringen i Motala har glädjande nog blomstrat. Många Motalabor har njutit av varje vrå av vår vackra sjöstad. 

Nu riktar vi blickarna mot hösten och vårt stora evenemang - WeMeet Motala. Den 17 september kommer några av Sveriges vassaste föreläsare hit. Ta gärna del av Anders Borgs videohälsning , den är en liten "teaser" på vad denna inspirerande dag har att erbjuda.

Passa på att köpa en av de få exklusiva fysiska biljetterna och upplev en inspirationsdag live (eller digitalt) i Motala. Det finns även digitala biljetter för de som inte har möjlighet att närvara fysikst på plats.

Välkommen hösten 2020 och WeMeet Motala!

Nygräddat hos Rosa äpplet

NYETABLERING TJÄLLMO, MOTALA

Ett steg i taget med sprudlande energi och leklust bygger vännerna tillika Tjällmoborna Sophie Bergstrand och Josefine Lindström sin verksamhet. Ett gemensamt engagemang i olika välgörenhetsprojekt utvecklades till vänskap och mynnade så småningom ut i ett rosa bolag där kärleken till äpplen och Tjällmo är central. Det känns lite som en tidsresa att kliva in i Rosa äpplets café; alla rum har olika prägel men samtliga förgylls av ett magnifikt trägolv där brädorna är uppemot en meter breda. Kvalitét och säsongsodlat med så lite svinn som möjligt är devisen.

Träningsverket – personlig träning på gruppnivå!

NYETABLERING MOTALA

Idén för Motalas nyaste företagsetablering startade mitt under coronapandemin. Efter en fullspäckad sommar öppnar Träningsverket Motala sina dörrar den 29e augusti! Här sätter man funktionell träning i fokus. Funktionell träning efterliknar rörelser man gör i vardagen och studier visar att arbetsrelaterade skador, sjukfrånvaro minskar medan den allmänna hälsan ökar hos personalen som tränar mångsidigt. Perfekt företagshälsovård, all träning blir dessutom roligare tillsammans!

Så skapade Brenda Hilding företaget Min söta värld!

NÄRINGSLIV MOTALA

Ett konditori i Motala med hantverk som skapas från grunden. Churros, glutenfritt bröd, kreativa tårtor och regnbågsfärgade cupcakes… alla handgjorda av en sprudlande glädjespridare som verkligen lyssnar på vad kunderna efterfrågar! I januari 2005 flyttade Brenda Hilding från Perus vackra stränder till kärleken i ett kallt vinterlandskap i Sverige. Hon lämnade chefsposten inom telebranschen och kunde inte ana att hennes kavaj och klackar senare skulle bytas ut mot ett stjärnmärkt förkläde från kända TV-programmet Stora tårtslaget.

Intressant bostadsmarknad i Motala under rådande pandemi

BOSTADSMARKNAD

Bostadsstatistik från Sveriges mäklare visar att prisutvecklingen är högre i Motala än i till exempel Linköping och Norrköping. Svensk Mäklarstatistik är Sveriges enda oberoende leverantör av heltäckande och aktuell statistik över bostadspriser. Statistiken visar en konstant bättre prisutveckling på villor i Motala trots Corona – pandemin och intressanta siffror gällande bostadsrätter och fritidshus.

Klart att KlaraBo bygger lägenheter i Bispmotala

BOSTADSMARKNAD

Kommunstyrelsen har godkänt att KlaraBo köper mark av Motala kommun. Det innebär att 46 nya miljövänliga hyreslägenheter börjar byggas på Munken 4 i Bispmotala under hösten. Inflyttning är planerad till vintern 2021. 
KlaraBo Bostäder AB är en ny aktör på bostadsmarknaden i Motala.

Läs mer

Fritt Wifi på fler platser i Motala kommun

BESÖKSNÄRING

Under juli utökades antalet trådlösa nätverk för allmänheten i Motala. Nu är det möjligt att surfa fritt på fler platser i kommunen. Satsningen på fritt wifi är ett samarbete mellan Motala kommun, Tillväxt Motala och privata aktörer. Idag finns fritt Wifi i Motala hamn, Stora torget, Borenshult, Resecentrum och inom kort även i Borensbergs hamn.

Läs mer

#Sjöstadsmoment

MOTALA. ÖSTERGÖTLANDS SJÖSTAD.

Bostads- och marknadsföringsnätverket Livet i Motalas årliga kampanj har under sommaren haft fokus på "en vanlig vardag i Sjöstaden". Platser som har lyfts fram i filmerna är bland annat Varamon, Borensberg, Karlsby, Råssnäs, Dynudden, Motalaviken, Sjöbo-knäppan/Vedemö samt Motalabron. 

Detta ebrev har sänts till info@tillvaxtmotala.se  | Avregistrera
 © Tillväxt Motala