Tillväxt Motala AB nyhetsbrev. Vecka 20, 2020

Coronapandemin har slagit oerhört hårt mot vårt samhälle – i alla dess delar. För Region Östergötlands del innebär utbrottet av covid-19 givetvis en enorm belastning på hälso- och sjukvården. Men parallellt med det har regionen ett annat stort uppdrag – att driva regional utveckling och tillväxt i länet. Där har vi mobiliserat alla krafter för att stötta de företag som hamnat i akut kris på grund av viruset. Inte minst gäller det förstås besöksnäringen, som är en viktig del av vårt uppdrag inom tillväxtområdet och en näringsgren som har drabbats oerhört hårt av krisen.
 
I arbetet med att stötta företagen i länet har en sak blivit tydlig för oss. Det är när vi arbetar tillsammans vi verkligen kan åstadkomma något. Region Östergötlands uppdrag inom regional utveckling handlar mycket om samverkan, och det kan låta otydligt ibland. Men i den här krisen har det blivit glasklart att det är där lösningen sitter. Det är i våra möten med andra organisationer och myndigheter vi har lyckats vara innovativa. Det är där vi har hittat konkreta lösningar som verkligen hjälper företagen. Allt från extra resurser till Företagsjouren och Almi till en helt ny webbtjänst för att matcha uppdrag och jobb.
 
Jag tror att många företagare i den här krisen kan känna hopplöshet, att ingen hör och ser hur de har det. Till er vill jag säga att vi ser, vi hör och vi förstår. Vi vänder och vrider på allt, för att kunna stötta er på alla sätt vi kan.
 
Ni står inte ensamma i krisen. Vi står här med er. Och tillsammans kommer vi att stå ännu starkare när läget ljusnar igen.

Malin Thunborg
Enhetschef regional tillväxt & marknadsföring Region Östergötland

Rösta på Motala!

ÅRETS SOMMARSTAD 2020

Nu lyfter vi vår vackra sjöstad! Rösta på Motala som årets sommarstad 2020. Tipsa om just ditt smultronställe eller det du anser vara det bästa med Motala. Röstningen pågår till den 20 maj så kom igen -nu lyfter vi vår vackra kommun!

MedeviProSalus

NÄRINGSLIV MOTALA

MedeviProSalus företagshistoria är lite som en saga. Eller i alla fall en riktig framgångshistoria.
Helena och Bengt på Medevi ProSalus ser inte sig själva som att de säljer produkter. Istället erbjuder de lösningen på ett problem. Det var nämligen ett problem i deras första verksamhet, glasstillverkning, som skapade ett behov vars lösning blev ett helt nytt företag i en helt annan bransch.
Idag säljer man ekologiska produkter som levereras i förpackningar tillverkade av förnybar råvara som kan återvinnas. Hållbarhet är väldigt viktigt och genomsyrar hela verksamheten. Men vi tar det från början...

Nyetablerat ECO-center

NÄRINGSLIV MOTALA

En dröm som går i uppfyllelse, Rickard Törnvall, produktionschef vid GDL Östergötland har pratat om den här anläggningen i ett par års tid. Beskrivit de stora fördelarna med att kunna sortera jordmassor istället för att sig av med det. Att man redan när man bygger eller river kan ta till vara på det schaktmaterial som blir över. Miljömässigt korrekt och helt rätt i tiden. I förra veckan invigdes Motalas nya ECO-center i Norrsten.

Sweet öppnar i Motala

NYETABLERING

För tolv år sedan öppnade Ritchard Dabaghi, tillsammans med sin fru Cosette Saade, gourmetbutiken Sweet i Mjölby. Nu tar man konceptet till Motala och flyttar in på Kungsgatan 11, i Skafferiets fd lokaler. Ritchard som tidigare har bott i Motala tycker att Östergötlands sjöstad är en härlig handelsstad. Sweet arbetar enbart med produkter som inte innehåller några tillsatser eller konserveringsmedel. Deras specialitet är att skapa fantastiska presenter som består av godsaker och starka drycker. Man strävar efter att ge god service med det lilla extra.

Läs mer

Matchajobben.nu

CORONAKRISEN

På Matchajobben.nu kan företag som söker uppdrag, eller har arbetskraft tillgänglig, lägga upp vad man kan erbjuda. På samma sätt kan företag som söker arbetskraft, eller vill köpa andra tjänster, lägga upp sina behov. 
Webbtjänsten är en kostnadsfri och icke kommersiell plattform, tillgänglig för alla, där företag som påverkas negativt av coronaviruset får möjlighet att nå ut till andra företag, organisationer och privatpersoner. Målet är att plattformen ska bidra till att färre företag försätts i konkurs och att fler privatpersoner kan behålla sin försörjning.

Läs mer

Kommunens åtgärder för att stötta näringslivet

CORONAKRISEN

Till följd av coronaviruset har näringslivet i Motala drabbats hårt. Många verksamheter märker redan av minskade intäkter och står inför tuffa beslut om varsel av uppsägningar. Motala kommun har därför beslutat om ett antal åtgärder för att mildra konsekvenserna för våra lokala företag.

Läs mer

Motala årets UF-kommun i länet

UNG FÖRETAGSAMHET

För andra året i rad utses Motala kommun till Årets UF-kommun i länet av Ung Företagsamhet i Östergötland.
Stort grattis till alla engagerade medarbetare och elever på Platengymnasiet och Carlsund utbildningscentrum.

Läs mer

Inspiration och energi inför hösten

TILLVÄXT MOTALA / EVENT

Vi har samlat Sveriges vassaste och mest aktuella talare för en maxad dag i Östergötlands sjöstad. Allt för att du och ditt team ska kunna fylla på energidepåerna och få ny inspiration inför hösten.

Vad sägs om Anna Frankzén Starrins insikter om automatisering och digitalisering? Eller Bob Hansson om konsten att ta hand om varandra på jobbet? Ja, och så förstås Anders Borg, som kommer prata utmaningar och möjligheter för tillväxt. För vad krävs för att en region ska växa, egentligen?

Detta ebrev har sänts till info@tillvaxtmotala.se  | Avregistrera
 © Tillväxt Motala