Tillväxt Motala AB nyhetsbrev. Vecka 23, 2020

Foto: Jens Bollius

Idrottsrörelsen viktigare än någonsin

 
Under mars månad blev mångas planer och drömmar omkullkastade av Coronaviruset som slog hårt och kraftfullt mot alla delar i samhället, föreningslivet inte undantaget. Att arbeta med folkhälsa, att ge människor en meningsfull fritid ligger i våra idrottsföreningars DNA. Och att kunna hjälpa våra östgötska föreningar i deras insatser för att fortsatt kunna erbjuda idrottsaktiviteter under pandemin utan ökad smittspridning blev vårt fokus.

Konsekvenserna, både ekonomiska och idrottsmässiga är svåra att överblicka i dagsläget, men klart är att det kommer att ha en stor påverkan på möjligheter till en aktiv fritid under lång tid framöver. En framtida idrottsarena som ingen tydligt kan sia om hur den kommer att se ut och hur människors beteenden kommer förändras. Hur vill man träna, tävla, umgås i stora folksamlingar i framtiden, ingen vet. Dock vet vi redan nu att människor kommer att behöva en meningsfull fritid även nästa år och många år framöver. Det finns få aktörer som gynnar folkhälsan så mycket som idrotten.
 
Det finns ljus i mörkret, positiva effekter som vi kommer att ha nytta av även i framtiden. Föreningsstrukturen som kan ses som lite gammaldags och trögrodd har visat att där finns en enorm kraft och vilja och att man genom kreativitet och mod börjat prova nya saker, t.ex. digitaliseringen som har gått rasande fort. Det har öppnats upp möjlighet att delta på föreningsmöten eller gå den där utbildningen man kanske annars inte haft möjlighet att delta på men även insynen i andra föreningar och idrotters verksamheter. En lite större samsyn har växt fram om vad som är viktigt för våra barn och ungdomars välbefinnande.
 
Slutligen vill vi på RF-SISU Östergötland också passa på att rikta ett stort tack till alla föreningar och ideella krafter som gör allt de kan för att hålla igång träningar och andra aktiviteter. Tillsammans kommer vi klara det här!
 
Ulrika Smith-Svenstedt
Kommunikation & Verksamhetschef
RF-SISU Östergötland

TeamOlmed satsar på butiksverksamhet

NÄRINGSLIV MOTALA

Skor, skor och ett par soliga leenden är vad man möts av när man kliver in i TeamOlmeds nyrenoverade lokaler på Storgatan. TeamOlmed är det privatägda ortopedtekniska bolaget som under ett par decennier har huserat i lasarettet. Affärsidén är att höja livskvaliteten för personer med rörelserelaterade problem. Verksamheten är upphandlad från regionen men nu har man alltså valt att även satsa på den privata marknaden genom att bygga om lokalerna till butik som komplement till den ortopedteknisk avdelningen samt att nyanställa. Butiken nyöppnade en vecka innan pandemin intog Sverige så lanseringen kunde förstås ha fått en betydligt bättre start. Kunderna uteblev till en början men nu är det dock full fart igen.

REKOrd för REKO Motala

NÄRINGSLIV MOTALA

Köerna ringlar som ormar på Swedols parkering och det myllrar av glada människor med disciplin. Ett femtontal leverantörer har satt upp beachflaggor för att avisera var man står. Det är onsdag, klockan är 17:30, det är dags för REKO Motala att träffas.
I ett par år har Motalaborna via en facebook-grupp  "REKO Motala" kunnat handla närproducerade varor av allehanda slag från lokala företag där man swishar och sedan hämtar beställda varor på en förutbestämd plats. Initiativtagare Caroline Levin säger att ett miljötänk är upphov till företeelsen som finns på fler platser runt om i landet.

#Utflykta 2020

BESÖKSNÄRING ÖSTERGÖTLAND

Varje år samlar Visit Östergötland utflyktsförslag från besöksnäringsaktörer i Östergötland under marknadsföringskonceptet #Utflykta. Aktiviteterna ska kunna genomföras under en dag och missar man ett tillfälle ska det finnas minst två till. Iår har man sammanställt 60 utflyktsmål från 26 östgötska företag där ett tiotal befinner sig i vår kommun.

Läs mer

Hemestra i sommar!

BEÖKSNÄRING MOTALA

Ingen har väl missat att ett av de mest använda orden just nu är hemester, vilket är ett begrepp som har skapats för att väcka upptäckarlusten för sitt närområde. Vare sig du är Motalabo eller besökare finns ett mycket varierat utbud presenterat på motala.se. Gör dig redo för flera nya upptäckter i vår vackra sjösad.

Läs mer

Kommunens åtgärder för att stötta näringslivet

CORONAKRISEN

Till följd av coronaviruset har näringslivet i Motala drabbats hårt. Många verksamheter märker redan av minskade intäkter och står inför tuffa beslut om varsel av uppsägningar. Motala kommun har därför beslutat om ett antal åtgärder för att mildra konsekvenserna för våra lokala företag.

Läs mer

After work med Troed Troedson

DIGITAL FÖRELÄSNING

Den 11 juni bjuder Bona Folkhögskola och Tillväxt Motalas branschråd IT & Kommunikation in till en utomhus AW med Troed Troedsson som föreläser via länk. Det finns plats för ca 30 personer. Blir intresset större kan fler följa via länk.
Det kommer att finnas stationer med handsprit, mat och dryck serveras förpackade och vi sitter med stort avstånd mellan varandra.

Anmäl här

Inspiration och energi inför hösten

TILLVÄXT MOTALA / EVENT

Vi har samlat Sveriges vassaste och mest aktuella talare för en maxad dag i Östergötlands sjöstad. Allt för att du och ditt team ska kunna fylla på energidepåerna och få ny inspiration inför hösten.

Vad sägs om Anna Frankzén Starrins insikter om automatisering och digitalisering? Eller Bob Hansson om konsten att ta hand om varandra på jobbet? Ja, och så förstås Anders Borg, som kommer prata utmaningar och möjligheter för tillväxt. För vad krävs för att en region ska växa, egentligen?

Detta ebrev har sänts till info@tillvaxtmotala.se  | Avregistrera
 © Tillväxt Motala