Medlemsmingel, besök på Kvarn, Sjöstadsmorgon på Övralid – maj bjuder på många aktiviteter för näringslivet i Motala kommun.

Tillväxt Motala AB nyhetsbrev. Vecka 19, 2024

Dags för medlemsmingel i Varamon!

MEDLEMSAKTIVITET

Äntligen närmar det sig sommar – och därmed även vårt årliga medlemsmingel! Den 23 maj startar vi kvällen med en sedvanlig kamp på Långgolfen i Varamon, för att sedan fortsätta med mingel och middag på Restaurang Sjövik. Anmäl dig senast den 20 maj så ses vi!

Wexer hjälper företag att kunna växa

FÖRETAGSREPORTAGE

För Wexer är fokus just på att växa. Men inte enbart det egna företagets växtkraft, utan på att hjälpa andra företag att ta kliv framåt. Med hjälp av digitala lösningar ser de till att företag kan spara både tid och pengar samtidigt som de får möjlighet att lägga kraft på expansion.

Intressant Sjöstadsmorgon hos Årets Motalaföretag

SJÖSTADSMORGON

Det blev fullsatt när aprils Sjöstadsmorgon gästade Årets Motalaföretag AVOMA AB. Mitt ute i produktionshallen bjöds det på fika, minglades och knöts nya kontakter. Dessutom fick vi förstås veta mer om företagets framgångsrika, tioåriga historia och hur de ser på framtiden.

Se mer

Missa inte vårens sista Sjöstadsmorgon hos Farfarstugan och Övralid

SJÖSTADSMORGON

Nästa Sjöstadsmorgon äger rum den 31 maj. Då gästar vi Övralid och Farfarstugan. Som vanligt blir det information från värden, senaste nytt från kommunen, nätverkande och presentationer. Efteråt finns möjlighet att besöka Verner von Heidenstams sista bostad.

Anmäl dig här

Följ med oss till Markstridsskolan i Kvarn

AKTIVITET

Den 29 maj bjuder vi in till studiebesök på Markstridsskolan Kvarn, beläget strax utanför Borensberg. Besöket kommer att pågå från 09 till 12 och vi kommer att få veta mer om verksamheten, få en rundtur i området och möjlighet att ställa frågor. Både medlemsföretag och icke medlemsföretag är välkomna att delta.

För de som inte har möjlighet att åka egen bil erbjuder vi gemensam bussresa från hamnparkeringen i Motala. Medlemmar bjuds på lunch, medan ickemedlemmar har möjlighet att köpa lunch till självkostnadspris.

SÄG HEJ TILL VÅRA NYA MEDLEMMAR I TILLVÄXT MOTALA

Som medlem i Tillväxt Motala får ni bland annat möjlighet att utöka ert nätverk. Ni ges även möjlighet att aktivt delta i de branschråd och övriga nätverksaktiviteter som vi anordnar. Tillsammans är vi starkare!

Shoppingkvällen i Motala centrum blev en succé

HANDEL

Torsdagen den 25 april bjöd vi i samarbete med Försäljnings- och serviceprogrammet på Carlsund in till shoppingkväll i Motala centrum – och det blev succé! Många människor kom för att shoppa, tävla och titta på de uppvisningar och modevisningar som anordnades och butikerna i centrum vittnar om en stark försäljning. Tack till alla som bidrog till att skapa en lyckad kväll!

Dags för Bråstorpdagen – en dag för stora och små

HANDEL

På lördag, den 11 maj, är det dags för Bråstorpdagen. Butikerna i området kommer att ha erbjudanden. Både i och utanför butikerna i området blir det aktiviteter för stora och små. Så ta med dig familjen och vännerna till Bråstorp i helgen.

Ta med familjen till torget den 25 maj

HANDEL

Lördagen den 25 maj är det dags för nästa evenemang i Motala centrum. På Stora torget kommer den nya bokbussen invigas, Hemvärnets musikkår spelar och du kommer att kunna handla godis, mat och annat gott. 

Tema digital framtid när Linköping Science Park gästade Motala

LUNCHFÖRELÄSNING

Vad kan du som företagare göra för att följa med in i den digitala framtiden? Det var temat när Linköping Science Park gästade Saluhallen under en lunch i april. Företagarna som kom fick tips på hur man kan använda sig av AI för att förenkla i vardagen samt vilka säkerhetsåtgärder man enkelt kan göra för att trygga sitt företag.

Missa inte att läsa årets Motalamagasin

BESÖKSNÄRING

Varje vår kommer ett nytt Motalamagasin fullproppat med inspiration. I år har vi bland annat hälsat på hos Kulturverkstan K-ringen och Glasbrukets vandrarhem, vi tipsar om ställplatser och cykelleder och berättar var du kan äta med sjöutsikt.  
    Du hittar magasinet hos våra infopoints och kan även läsa det digitalt.

Läs här

Upptäck landsbygden under Östgötadagarna

BESÖKSNÄRING

Den 18–19 maj går vårens Östgötadagar av stapeln! Östgötadagarna är sedan 2001 ett uppskattat evenemang i den närproducerade matens och landsbygdens tecken och nu är det dags för vårens upplaga. I Motala kommun deltar hela 26 kaféer, gårdsbutiker, hantverkare, hembygdsgårdar och andra. För den som vill ut på tur finns drygt 220 platser att upptäcka i Östergötland.

Läs mer

Vårtecknen var populärast i april

PLATSMARKNADSFÖRING

Förra månaden blev ett inlägg från Sjöbo-Knäppan det mest populära på vårt Instagramkonto @motalasjostad. Bilderna är tagna av @en_rovardotter som tog en promenad i naturreservatet och hittade blåsippor och vitsippor, sjungande fåglar och knoppande träd.
 

På Instagramkontot @motalasjostad delar vi bilder och fakta från Motala som ses av tusentals följare varje månad. Tagga dina inlägg med #motalasjöstad eller @motalasjostad så kan ditt inlägg bli ett av de vi postar.

Detta nyhetsbrev har sänts till info@tillvaxtmotala.se  | Avregistrera
 © Tillväxt Motala