Senaste nytt om näringslivet i Motala från Tillväxt Motala.

Tillväxt Motala AB nyhetsbrev. Vecka 35, 2023

Motala jobb- & kompetensmässa är en mötesplats för företagare och utbildningssamordnare i Motala kommun.

TILLVÄXT MOTALA

Som en del i arbetet med att öka tillväxt och kompetensutveckling i Motala Kommun öppnar vi portarna på Lokverkstan, industrins vagga. Här får du som utställare möjlighet att visa upp dig som en attraktiv arbetsgivare eller utbildningsenhet för studerande, arbetssökande, pendlare och de som funderar på att byta karriär. 

Mässan vänder sig till flera målgrupper och vi ser detta som en mötesplats för arbetsgivare, utbildningssamordnare, studerande, arbetssökande, de som funderar på karriärsbyte och våra över 6 500 pendlare som vill jobba på hemmaplan.

SAMARBETSPARTNER: Bona Folkhögskola | Mixum | Svensk Plaståtervinning

Bli en del av Motala kommuns utveckling genom att delta som utställare eller bli vår samarbetspartner!

Lärorik Sjöstadsmorgon

SJÖSTADSMORGON

Höstens första Sjöstadsmorgon arrangerades hos Bona folkhögskola och hade framtidens lärande i fokus. Bona berättade om hur de valt att fokusera på digitala kurser och framtidsforskaren Troed Troedsson höll en intressant miniföreläsning om vikten av att våga tänka framåt och utvecklas när samhället förändras snabbt.

Läs mer och se fler bilder

Politikerutfrågning

SJÖSTADSMORGON

Fredag 29 september, kl 07:30–09:30 är det dags för årets politikerutfrågning som leds av MVT:s reporter Lina Handberg. De folkvalda frågas bland annat ut om stadsutveckling, hallar, skollokaler och näringslivsfrågor. Företagarnas regionchef, Frida Boklund finns även med på scen. 

Läs mer och anmäl dig

Göta Kanal Charter satsar på elbåtar

FÖRETAGSREPORTAGE

Fossilfritt semestrande på kanalen är framtiden, det är Göta Kanal Charters ägare Pontus Björsner övertygad om. Just nu har han tre elbåtar för uthyrning, men fler ska byggas i vinter. Om några år är planen att alla företagets båtar ska drivas av el. ”Det finns ingen anledning att åka runt och släppa ut onödiga avgaser bara för skojs skull”, säger Pontus.

Läs mer

Långsiktighet och närhet viktigt för Reklam & Co

FÖRETAGSREPORTAGE

Det började som ett projekt vid sidan av Oliver Atterflods och Felix Anderssons vanliga jobb. Nu består Reklam & Co av sju personer som hjälper företag i hela landet med digital marknadsföring – men med fokus på närområdet.  Vi har hälsat på hos det unga företaget som tvärt emot fördomarna inte sitter i några flashiga lokaler mitt i stan – utan i ett industriområde.

Läs mer

Lunch + föreläsning = lyckad kombo!

MEDLEMSMINGEL

Ett 60-tal av våra medlemmar samlades på torsdagen den 24 augusti, för att äta en god lunch och lyssna på när Oscar Spaak från Linköping Science Park som berättade om AI i vardagen.
Tack till alla deltagande för en trevlig och lärorik stund!

Den 6 september kör vi ytterligare ett lunchseminarium för våra medlemmar med temat "Sårbar med molntjänster", även det i samarbete med Linköping Science Park. Joanna Sjölander kommer då att ge konkreta tips på vad man som företagare bör tänka på.

Är du inte medlem? Anmäl dig nu så bjuder vi på serviceavgiften för 2023.

Lilla Stadsloppet

MOTALA CENTRUM

I helgen arrangerades Lilla Stadsloppet. Cirka 180 barn mellan 2 och 8 år sprang runt Stora torget och belönades med frukt, godispåse och medalj.
Loppet arrangeras av Motala Centrums handelsgrupp i samarbete med IFK Motala Bandy, Godisjätten och Östenssons. 

Tjejkväll i höstmörkret

MOTALA CENTRUM

Torsdagen den 28 september piffas Motala centrum upp lite extra med marschaller och ballonger. Mellan kl 17-20 kommer butiker och restauranger att ha fina erbjudanden, vissa butiker kommer att bjuda på dryck, tilltugg och goodiebags. Under kvällen kommer det att vara modevisning och kvittotävling. Tre mycket fina priser kommer att lottas ut i slutet på kvällen.

Tillväxt Motala söker ny vd

TILLVÄXT MOTALA

Tillväxt Motala AB:s vd Magnus Lindberg har valt att gå vidare i karriären. Därför söker vi nu en ny vd, som tillsammans med oss andra på Tillväxt Motala blir en viktig del i företagens och Motalas utvecklingsresa.

Juli månads bästa bild på Instagram

PLATSMARKNADSFÖRING

Under hela juli präglades vårt Instagramflöde av vackra bilder som delats i vår julitävling. Den mest gillade bilden blev Martina Ödlunds fina bild från Borenshult. Där har hon fångat Kung Sverker i regnbågens fina ljus.

Augusti månads bästa bild på Instagram

PLATSMARKNADSFÖRING

Sommaren må ha slutat lite regnigt, men det är vackert det också! Det bevisades inte minst av de här fina bilderna som @sara.pson.stenberg tagit i Sjöboknäppan. Inlägget med hennes bilder blev mest gillade i augusti på vårt instagramkonto.

På @motalasjostad delar vi bilder och fakta från Motala som ses av tiotusentals följare varje månad. Tagga dina inlägg med #motalasjöstad så kan ditt inlägg bli ett av de vi postar.

Seniormässan i Stockholm

BESÖKSNÄRING

Tillväxt Motala har i flera år deltagit på Seniormässan i Stockholm, tillsammans med besöksföretag, för att marknadsföra Motala Sjöstad och den 3–5 oktober är det dags igen. Mässan är välbesökt och riktar sig till en målgrupp som är viktig i vårt arbete för att locka fler året runt-besökare. Är ni ett besöksföretag och intresserade av att vara med på mässan kontakta pia.axelsson@tillvaxtmotala.se

Årets Industriarvsrunda

BESÖKSNÄRING

Nu i helgen 2-3 september arrangerar intresseföreningen Motala Verkstad spännande guidningar inriktad på Motala Verkstads historia ur en social synvinkel. Guidningarna är en del av Industriarvsrundan, ett regionalt projekt där kommunerna Finspång, Motala, Vadstena, Valdemarsvik, och Åtvidaberg ingår.
Projektet jobbar med att belysa industriarvet och finna en metod att stärka de lokala och ideella kulturarvsaktörer som vill utveckla sitt arbete inom kulturturism.

Läs mer

Motala levererar under Östgötadagarna

BESÖKSNÄRING

Under Östgötadagarna 2-3 september öppnar våra lokala matproducenter och aktörer dörrarna och visar allt landsbygden har att erbjuda. Missa inte chansen att upptäcka vår nejds mest spännande gårdsbutiker, konstgallerier, bondgårdar, hembygdsgårdar och mycket, mycket mer. Hela 190 besökspunkter finns med i årets program och med hjälp av det stora deltagandet bland företagen i vår kommun får ni utan problem ihop två dagar fyllda av äventyr.

Alla aktörer

Detta nyhetsbrev har sänts till info@tillvaxtmotala.se  | Avregistrera
 © Tillväxt Motala