Tillväxt Motala AB nyhetsbrev. Vecka 14, 2022

Wow-känsla på årets Byggbranschdag

BYGGBRANSCHDAGEN 2022

Ett levande torg med hundratusentals nya besökare, attraktiva bostäder såväl i centrum som sjönära och senaste nytt om Lalandias etablering i Motala. Årets Byggbranschdag bjöd på både framtidstro och inspiration.

Ett hundratal besökare återfanns i publiken när årets Byggbranschdag gick av stapeln i Folkets hus. Bland talarna fanns både representanter från externa bolag såväl som från kommunen. En av programpunkterna var Ola Serneke, vd för Serneke Invest, som pratade om varför Serneke har valt att satsa i Motala och vad de vill åstadkomma. Även Knut Pousette, Fastators vd och Magnus Åkesson, vd för Point Properties fanns på plats för att prata mer om vidareutvecklingen av stadskärnan i Motala.

Motala Expo fullbokad

MOTALA EXPO

I dagarna blev Motala Expo fullbokad. Mässan som arrangeras för trettonde gången den 20-21 maj i Vätternrundan arena och som är Östergötlands största företagsmässa.

Drygt 130 utställare visar upp sig på Östergötlands största företagsmässa och fler kan det bli. Det finns nämligen fortfarande möjlighet att vara en del av Motala Expo på en av utomhusplatserna.

JoPa Imperiet tre företag i ett

FÖRETAGSREPORTAGE

Kanske inte direkt som ett kinderägg, men nästan. Far och son Paulsson driver tre nischade bilrelaterade företag tillsammans. Det var pappa Johan, med sitt livslånga intresse för bilar som startade bolaget 2009, först som ett komplement till lantbruket i Sjökumla. Idag är sonen Albin delägare och man har nu åtta personer anställda i sin verksamhet.

Läs mer

Bara det bästa hos Lazokia beauty zone

FÖRETAGSREPORTAGE

Rim Nassour vet att den bästa marknadsföringen är en nöjd kund och hennes strävan efter att bara erbjuda det bästa har börjat att ge resultat. Idag har hon kunder som reser så långt som från Malmö och Göteborg till sin salong. Hon är medveten om att utvecklingen inom skönhetsindustrin går fort, därför investerar hon bara i den senaste tekniken för att säkerställa ett så perfekt resultat som möjligt.

Läs mer

Sjöstadsmorgon – århundradets jubileum

SJÖSTADSMORGON

Motala Verkstad firar 200 år i år, liksom praktverket Göta kanal. Eftersom Motala är både verkstadsindustrins vagga och Göta kanals huvudstad så måste självklart även näringslivet fira detta århundrades jubileum! 3:e juni är ni välkomna på ett Sjöstadsmorgon som inleds med frukost i anrika Mallboden.

Sjöstadshäftet, Motalas bästa rabatthäfte

SJÖSTADSHÄFTET

Nyligen lanserades nya utgåvan av Motalas lokala rabatthäfte Sjöstadshäftet. Av de 200 kronorna som häftet kostar går 125 kronor till den förening köparen väljer att stötta. För företag är det ett gyllene tillfälle att locka nya kunder.

Vill ditt företag vara med med ett erbjudande och på så vis stötta det lokala föreningslivet hör av er till oss på info@tillvaxtmotala.se 

Lyckad torgdag bjöd på roligt utbud

MOTALA CENTRUM

Förra lördagen arrangerade vi  en efterlängtad torgdag som bjöd på strålande väder och många försäljare! På plats fanns bland annat försäljare som sålde cocosbollar från Cocosbollfabriken i Skärblacka, äppelmust från Ravlunda, aloe vera-produkter, hembakat bröd och gjutna betongfigurer. Röda korset fanns med lotterier där intäkterna gick till Ukrainska kvinnor som bor i Motala.
Under året kommer det att arangeras flera roliga evenemang på Stora torget kring lönehelgerna, aktiviteter som projektleds av Lotta Bengtsson, Tillväxt Motala. 

JUNI
2

Snart dags för medlemsmingel!

SAVE THE DATE

Ääääntligen dags för mingel! 2 juni är ni välkomna att fira in sommaren tillsammans med oss i vår klassiska minigolfkamp med efterföljande mat på resturang Sjövik. Som vi har längtat efter att kunna genomföra våra företagsmingel utan att behöva oroa oss för pandemin. Anmälan skickas ut inom kort.

April månads inlägg på Instagram

PLATSMARKNADSFÖRING

En oslagbar kombination är solnedgångar och vatten. Lägg så på en vacker segelbåt så har du en aprils populäraste inlägg på vårt Instagramkonto @motalasjostad. Linn Berntssons framfart på ett guppande Vättern har nått nära 8 000 konton.
 
På Instagram delar vi bilder och fakta från Motala som ses av tiotusentals följare varje månad. Tagga dina inlägg med #motalasjöstad så kan ditt inlägg bli ett av de vi postar.

Ny vårfest visar upp landsbygdens utbud

BESÖKSNÄRING

14-15 maj är det premiär för Östergötlands nya vårfest Östergötland spirar. Ett nytt evenemang i den närproducerade matens och landsbygdens tecken. Det fullkomligt spirar på företagen och föreningarna på vår landsbygd.

I kommunen finns många härliga deltagare att besöka och för den som vill ut på färd väntar hela Östergötlands utbud.

Läs mer

Söker ert företag kvalificerad personal?

KOMPETENSFÖRSÖRJNING

Just nu kommer många flyktingar från Ukraina som är intresserade av ett arbete i Sverige – samtidigt skriker många svenska företag efter bland annat ingenjörer, projektledare och mjukvaruutvecklare.

Nu har Linköping Science Park dragit i gång ett matchmaking-projekt som ska underlätta för kunskapsintensiva företag i hela landet att hitta kvalificerad personal som flytt från krigets Ukraina.

Läs mer

Detta ebrev har sänts till info@tillvaxtmotala.se  | Avregistrera
 © Tillväxt Motala