Pappas pärlor är årets gäst

29 feb 2024

Under namnet Pappas pärlor har Johan Karlgren från Motala blivit en världskändis med hundratusentals följare i sociala medier. Nu är det klart att han är årets gäst på Motala Expo. 

Johan Karlgren är årets gäst på Motala Expo

Passionen för tv-spel och pysslandet med dottern var det som la grunden. Resten är historia, kan man säga. Numera säljer Johan Karlgren, eller Pappas pärlor som han kanske är mer känd som, tavlor för tiotusentals kronor över hela världen. Bor man i Motala har man dessutom kunnat se hans fyndiga karaktärer poppa upp på olika platser i staden – något han sedan visar upp i sociala medier. Drygt 180 000 följer honom på Instagram och drygt 120 000 på Tiktok, där han både visar upp skapandet och slutresultatet.  

– Det är kul att få ha Johan som gäst på årets Motala Expo, dels på grund av den häftiga resa han gjort, dels för att han verkligen sätter Motala på kartan med sina verk, säger mässans projektledare Sakis Karagias. 

Johan Karlgren kommer att intervjuas av Motala Expos konferencier Gunilla Brynell-Johansson på scenen under lördagen. 

– Det är trevligt att få bli visad uppskattning i Motala. Jag tycker mycket om staden och trycker ofta på Motala när jag är någon annanstans, säger Johan Karlgren. 

Motala Expo äger rum den 15–16 mars 2024 i Vätternrundan arena. Mässan har plats för 120 utställare och lockar ungefär 6 000 besökare. Under fredagen ligger fokus på nätverkande mellan Motala kommuns företag, medan dörrarna öppnas för allmänheten under lördagen. Mässan är därför ett bra tillfälle för kommunens invånare att träffa näringslivet, upptäcka nya karriärmöjligheter och lära känna de lokala företagen bättre. 

Sedan tidigare är det även klart att fredagens näringslivsgäst är Mattias Philipsson, vd för Svensk Plaståtervinning som i höstas invigde sin nya anläggning Site Zero i Motala. 

Motala Expo arrangeras av näringslivsbolaget Tillväxt Motala. Syftet är att skapa affärer, bidra till ett ökat nätverkande, stimulera tillväxt och visa upp det företagsamma Motala.  

Öppettider för Motala Expo 2024: 
Fredag 15 mars: 10-16 
Lördag 16 mars: 10-15 
Fri entré